Ana SayfaToplumsal Cinsiyetİki kadına şiddet uygulayan Bozaslan’a ceza yok

İki kadına şiddet uygulayan Bozaslan’a ceza yok

HABER MERKEZİ – İstanbul’da kendisinden ayrılmak isteyen kadını şiddete maruz bırakan, şiddetin gerçekleştiği evin sahibi kadını da ölümle tehdit eden Mehmet Hanifi Bozaslan’ı 3 ay 22 gün hapis cezasına çarptıran mahkeme, hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

İstanbul’da kendisinden ayrılmak isteyen kadını 9 Aralık 2020’de şiddete maruz bırakan, şiddetin gerçekleştiği evin sahibi kadını ölümle tehdit eden Mehmet Hanifi Bozaslan hakkında 1 yıl 10 aydan 8 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlanmıştı.

Bozaslan’ın, “Basit yaralama” ve “Tehdit” suçlarından 10 aydan 3 yıla kadar hapsi istendi.

Fail erkeğin ev sahibi kadına yönelik “Hakaret” , “Kişilerin huzur ve sükununu bozma” ve “Tehdit” suçlarından ise 1 yıldan 5 yıla kadar hapsi talep edilmişti.

İstanbul 30. Asliye Ceza Mahkemesi, Bozaslan hakkındaki yargılamanın basit yargılama usulü ile yapılmasına karar vermişti.

Mahkeme dosya üzerinden yaptığı incelemede, dosyanın bilirkişiye gönderilmesine karar verdi. Bilirkişi, görüntüler üzerinden yaptığı incelemede sanığın şikayetçiye yönelik darp eylemini belirlerken, görüntülerde ses olmadığı için sarf edilen sözleri tespit edemedi.

Bilirkişi raporunun gelmesinin ardından mahkeme, 5 Temmuz tarihinde dosyayı karara bağladı.

Kararda, sanığın ev sahibi kadına yönelik “Seni tornavidayla öldüreceğim, öldürmeden buradan çıkmayacağım” sözlerine ilişkin yeterli delil elde edilemediği iddia edildi.

Diğer kadına yönelik, Bozaslan’ın söylediği sözlerin ise ses, görüntü kaydı ve tanıkla delillendirilemediği ileri sürüldü.

Kararda, şikayetçi beyanlarının cezalandırmaya yeterli olmadığı savunularak, “Tehdit”, “Hakaret” ve “Huzur ve sükunu bozma” suçlarından sanığın beraatine karar verildi.

Mahkeme, Bozaslan hakkında “Basit yaralama” suçundan önce 6 ay hapis, ‘cezanın geleceği üzerindeki etkileri göz önüne alınarak’ cezayı 5 ay hapis cezasına indirdi.

Basit yargılama usulü ile yargılama yapıldığından usul kanunu uyarınca da indirim yapılarak sanık Bozaslan hakkında sonuç olarak 3 ay 22 gün hapis cezası verilerek hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Sanık, 5 yıl içinde kasten yeni bir suç işlemezse davası düşürülecek.




Önceki Haber
Cabbar Kara boşanma aşamasında olduğu kadın ile babasını öldürdü
Sonraki Haber
Ümit Filiz evli olduğu Deniz'i öldürdü