Ana SayfaDünyaİngiltere futbol takımının siyah oyuncularına internetten ırkçı saldırı

İngiltere futbol takımının siyah oyuncularına internetten ırkçı saldırı

HABER MERKEZİ – İtalya-İngiltere maçından sonra İngiliz takımında penaltıyı kaçıran siyah oyunculara internet üzerinden ırkçı saldırılar yapıldı.

İngiltere’nin başkenti Londra’daki Wembley Stadyumu’nda İngiltere-İtalya arasında oynanan EURO 2020 final maçında İtalya, İngiltere’yi penaltılarda yendi.

Ardından penaltıları kaçıran İngiliz futbolcular Jadon Sancho, Marcus Rashford ve Bukayo Saka’ya sosyal medyada ırkçı saldırılar gerçekleşti.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve İngiltere’deki Futbol Federasyonu saldırıları kınadıklarını açıkladı.

BBC Türkçe’nin haberine göre Londra Emniyeti, saldırıları araştırdıklarını ve bu davranışlara hoşgörü gösterilmeyeceğini belirtti.

Johnson ırkçı saldırıları ‘korkunç’ olarak nitelendirerek, “İngiltere takımı bir kahraman olarak övülmeyi hak ediyor, sosyal medyada ırkçı saldırılara maruz kalmayı değil. Bu korkunç tacizi gerçekleştirenler kendilerinden utanmalı” dedi.

Futbol Federasyonu hükümetten yasal düzenleme istedi

Futbol Federasyonu, üç oyuncusuna karşı gerçekleştirilen online ırkçılıktan ötürü ‘dehşete düştüğünü’ belirtti.

Kurum yaptığı açıklamasında, “Böylesine iğrenç bir davranışın arkasında kim varsa takımda iyi karşılanmayacağını belirtmekte daha açık olamazdık. Bu durumdan etkilenen bütün oyuncuları desteklemek için elimizden geleni yapacağız, sorumluların ise en ağır cezaları alması için çalışacağız” dedi.

Futbol Birliği, ırkçılığı engellemek için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini, ancak bunun için hükümetin de yasal düzenlemeleri çıkarmakta hızlı davranması gerektiğini aktardı.




Önceki Haber
Erkek şiddeti: Tekin Akdeniz evli olduğu Fatma'yı öldürdü
Sonraki Haber
DİSK-AR: 9 milyon 671 bin kişi işsiz