Ana SayfaDünyaİran destekli gruplar Irak’taki ABD güçlerine saldırıları durdurma konusunda anlaştı

İran destekli gruplar Irak’taki ABD güçlerine saldırıları durdurma konusunda anlaştı

HABER MERKEZİ – Irak’taki İran destekli silahlı gruplar, Washington yönetiminin 1sakin” kalması koşuluyla ABD güçlerine yönelik saldırıları durdurmayı kabul etti.

İran tarafından desteklenen birkaç silahlı grubun komutanları, Pazartesi günü geç saatlerde Irak’ın başkenti Bağdat’ta bir araya geldi.

Toplanan grup komutanları, Suriye’deki Deyrizor bölgesinde ABD güçlerinin konuşlandığı pozisyonları bombaladıktan sonra durumu “kontrol altına alma” konusunda anlaştı.

Omar petrol sahalarının yakınlarını hedef alan bombardıman, ABD’nin Pazar günü Irak ve Suriye’de düzenlediği hava saldırılarında dört savaşçıyı öldürmesinin ardından başlamıştı.

Middle East Eye (MEE) haberine göre Pazartesi günkü toplantı, Irak Halk Seferberlik Güçleri Faleh al-Fayyadh’ın ofisinde yapıldı ve burada birkaç silahlı grup, “Amerikalıların sakin kalması koşuluyla ABD güçleriyle ateşkes ilan etmeyi” kabul etti.

Verilen bilgilere göre, toplantıya Bedir Örgütü lideri Hadi el-Amiri’nin yanı sıra, Halk Seferberlik Güçleri kurmay başkanı Ebu Fadak el-Muhammedavi, Asa’ib Ehl el-Hak’tan temsilciler, Kataib Hizbullah ve Kataib Seyyid el-Şuhada’dan yetkililer katıldı.

Katılımcılardan bir isim silahlı grupların liderlerinin “Amerikan baskınına yanıt olan saldırıdan memnun olduklarını” ve “Amerikalıların da sakin kalması koşuluyla” resmi olmayan bir ateşkese hazır olduklarını belirtti.

ABD saldırıları savundu

Pazartesi günü ABD, Irak ve Suriye’de hava saldırıları düzenleme kararını savundu, ancak her iki ülke de tek taraflı baskınları, ülke egemenliklerinin ihlali olarak kınadı.

ABD, saldırıların tesislerini hedef alan saldırılara yanıt olarak yapıldığını ve baskınların biri Irak’ta, ikisi Suriye’de olmak üzere üç yerde silah depolarını ve tesisleri hedef aldığını duyurdu.




Önceki Haber
Kanada kavruluyor: 5 günde 486 ölü
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.