Ana SayfaGüncelKabine toplanıyor: Salgında gelinen nokta ve tedbirler konuşulacak

Kabine toplanıyor: Salgında gelinen nokta ve tedbirler konuşulacak

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Erdoğan başkanlığında salgın, aşılama çalışmaları, turizm sezonu ve Kurban Bayramı’na dönük tedbirlere ilişkin gündemle toplanıyor.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin, bugün saat 15:00’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanması bekleniyor.

Toplantıda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgınla mücadelede gelinen son durum, üçüncü doz uygulaması başlayan aşılama çalışmaları ve yerli aşı geliştirme süreciyle ilgili bilgi verecek.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un başlayan turizm sezonu, otellerde salgına karşı alınan tedbirler ve sezona ilişkin bilgi vereceği toplantıda Kurban Bayramı’nda alınacak tedbirler de tartışılacak.

Kabinede perşembe gününe denk gelen ve resmi tatil olan 15 Temmuz’un, 20 Temmuz Salı günü başlayıp 24 Temmuz Cuma gününe kadar sürecek Kurban Bayramı tatilinin hafta sonunu da içine alacak şekilde birleştirilip birleştirilmeyeceğine yönelik formülün de ele alınması bekleniyor.

Ayrıca toplantıda ABD’nin çekildiği Afganistan’da önümüzdeki süreçte Türkiye’nin atacağı adımlar da tüm yönleriyle ele alınacak.




Önceki Haber
Covid-19'da bugün: 4 bin 418 yeni vaka, 50 can kaybı
Sonraki Haber
Endonezya’da Covid-19’dan dolayı oksijen krizi yaşanıyor