Ana SayfaGüncel‘Kayıp silahlara ne oldu’ önergesine AKP-MHP’den ret

‘Kayıp silahlara ne oldu’ önergesine AKP-MHP’den ret

HABER MERKEZİ – HDP’nin 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kayıp olduğu ve sivillere dağıtıldığı belirtilen silahların akıbetinin araştırılması için verdiği önerge, AKP-MHP oylarıyla reddedildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Saruhan Oluç, devlet bağlatılı çete yöneticisi Sedat Peker’in 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kayıp olduğu ve sivil vatandaşlara dağıtıldığını belirttiği silahların akıbetinin araştırılması amacıyla Meclis Araştırması açılmasını istedi.

HDP, önergenin AKP ve MHP oylarıyla reddedildiğini belirterek, “15 Temmuz sonrası dağıtılan kayıp silahların bulunması, bu konuda gerekli incelemenin yapılması için Meclis araştırması açılması amacıyla verdiğimiz önerge, AKP- MHP oylarıyla reddedildi. İktidar kayıp silahların üstünü örtmeyi tercih etti” açıklaması yaptı.

Peker ne demişti?

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun koordinasyonunda 15 Temmuz gecesi sonrasında devlet envanterine kayıtlı olmayan silahların dağıtıldığını iddia etmişti.

Peker, Soylu’ya hitaben, “15 Temmuz’da kahramanlık rolleri oynarken TRT binası baskınına gittiğinde hepsinin elinde kalaşnikof marka silahlar olan birçok sivil şahıs vardı. Bu silahlar da devlet envanterine kayıtlı değil. Biraz önce anlattığım, dağılımı senin tarafından koordine edilen hiçbir silah da devlet envanterine kayıtlı değil” ifadesini kullanmıştı.

Peker, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından demokrasi nöbetlerinin tutulduğu Ağustos ayında AKP İstanbul Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Osman Tomakin’e bir kasa kalaşnikof silahların teslim edildiğini, silahları getiren araçta Esenyurt AKP Gençlik kolları Başkanı Abdülsebur Soğanlı ve İçişleri Bakanlığı personeli Ahmet Onay’ın olduğunu öne sürmüştü.




Önceki Haber
İllere göre haftalık vaka haritası paylaşıldı
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.