Ana SayfaGüncelKuran kursunda çocuk ölümü dosyasına gizlilik kararı

Kuran kursunda çocuk ölümü dosyasına gizlilik kararı

HABER MERKEZİ – Muş’taki bir Kuran kursunda intihar ettiği iddia edilen 12 yaşındaki Mehmet Halit Yavuz’un dosyasına gizlilik kararı getirildi.

Ailesi Diyarbakır’da bulunan ve Muş’taki Karşıyaka Kuran Kursu’na gönderilen 12 yaşındaki Mehmet Halit Yavuz, 3 Temmuz’da kursun tuvaletinin kapısına asılı olarak bulunmuştu.

İmamlığını amcasının yaptığı camiye bağlı Kuran kursundan yaralı olarak hastaneye kaldırılan Mehmet Halit Yavuz, 14 Temmuz’da yaşamını yitirmişti.

Yavuz’un ölümüne ilişkin soruşturma dosyasına gizlilik kararı getirildi.

Konuya ilişkin ortak bir açıklama yapan Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi ve Muş Barosu Çocuk Hakları Komisyonu, olayın takipçisi olacaklarını vurguladı.

Açıklamada şöyle denildi:

Emniyet fezlekesi 14 Temmuz’da Muş Cumhuriyet Başsavcılığına intikal etmiştir. Muş Barosu yönetimi, dosyanın takibi ve bilgi edinmek için soruşturma savcısı ile 16 Temmuz tarihinde görüşme gerçekleştirmiştir. Yapılan görüşmede ‘soruşturma dosyası hakkında kısıtlama kararı alındığı’ bu sebeple dosyanın içeriği hakkında bilgi verilemeyeceği hususu Muş Barosu yönetimine iletilmiştir. Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi ve Muş Barosu Çocuk Hakları Komisyonu olarak, öncelikle kısıtlama kararının kaldırılması gerektiğini ve etkin bir yargısal faaliyette bulunulması hususunda soruşturma makamının yükümlülüklerinin bulunduğunu hatırlatır, kısıtlama kararının kaldırılması anından itibaren aşamalarda kamuoyuna detaylı bilgi verileceği hususunu bilgilerinize sunarız.




Önceki Haber
95 yaşındaki yürüyemeyen hasta tutuklu Duran Razmik için tahliye çağrısı
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.