Ana SayfaToplumsal CinsiyetPakize Atar cinayeti 13 yıl sonra çözüldü: Fail Hayri Deliçay tutuklandı

Pakize Atar cinayeti 13 yıl sonra çözüldü: Fail Hayri Deliçay tutuklandı

HABER MERKEZİ – Adana’da 13 yıl önce öldürülmüş halde bulunan Pakize Atar’ın, Hayri Deliçay tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı.

Adana’nın Seyhan ilçesinde Pakize Atar, 31 Mayıs 2008’de evden çıktıktan sonra bir hafta boyunca kendisinden haber alınamadı.

Bunun üzerine Atar’ın ailesi savcılığa başvurdu. Yapılan aramalarda Pakize’nin cenazesi, Sarıçam ilçesine bağlı Hocallı Mahallesi’nde ormanlık alanda bulundu.

Tüfekle vurularak öldürülen Pakize’nin, evden ayrılırken yanında bulunan 9 bin lira para ile bazı kişisel eşyalarının olmadığı saptandı.

Pakize’nin eşi Esvet Atar, kadını, İbrahim Evren’in öldürmüş olabileceğini iddia ederek, “Eşimi, Evren’in öldürmüş olabileceğinden şüpheleniyorum. Eşimi rahatsız ediyordu. Olay günü sık sık cep telefonuyla eşimi aramış. Yakalanıp cezalandırılmasını istiyorum” dedi.

Pakize’nin öldürülmesiyle ilgili soruşturma sürerken, cinayet şüphelisi olduğu iddia edilen Evren gözaltına alındı.

Evren ifadesinde, Pakize ile sadece telefon görüşmesi yaptığını, olayla bir ilgisinin olmadığını öne sürdü ve serbest bırakıldı.

Pakize Atar

Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri, üzeri kapatılan cinayet dosyasını yeniden açtı. Dosyaları inceleyen ekipler, cinayetle ilgili alınan ifadelerdeki çelişkileri saptadı.

Şüpheli olarak takibe alınan İbrahim Evren’in o dönem arkadaşları Mehmet Gül ve Hayri Deliçay ile iletişimde olduğu, sık sık bir araya geldiği saptandı. Bu gelişme üzerine İbrahim Evren ile arkadaşları Mehmet Gül ve Hayri Deliçay gözaltına alındı.

Çapraz sorguya alınan şüphelilerin üçü de sorgusunda ‘vicdan azabı’ çektiklerini ileri sürüp, cinayeti itiraf etti.

Pakize ile sevgili olduğunu ve beraber kaçtıklarını iddia eden Evren, ailelerin devreye girmesi üzerine arkadaşları Mehmet Gül ve Hayri Deliçay’ı arayarak Pakize’yi öldürmelerini istediğini aktardı.

Deliçay da Pakize’yi, İbrahim Evren’in talimatıyla öldürdüğünü itiraf etti.

Kadını Mehmet Gül’ün aracıyla olay yerine götürdüklerini söyleyen Deliçay, “Herhangi bir menfaat gözetmeden hatır için öldürdüm” dedi.

Üç erkek, ifadelerinin ardından sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuklandı.




Önceki Haber
Koca: Delta varyantı 36 ile sıçradı
Sonraki Haber
Kılıçdaroğlu: Erdoğan dönemi bitmiştir