Ana SayfaDünyaTaliban Erdoğan’ı doğruladı: İnanca dayalı pek çok ortak noktamız var

Taliban Erdoğan’ı doğruladı: İnanca dayalı pek çok ortak noktamız var

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Türkiye’nin Taliban’ın inancıyla alakalı ters bir yanı yok” sözlerinin ardından Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid’den “Türkiye ile inanca dayalı pek çok ortak noktamız var” açıklaması geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye’nin Taliban’ın inancıyla alakalı ters bir yanı yok. Daha iyi anlaşabileceğimize ihtimal veriyorum” sözlerinin ardından Taliban’dan benzer bir açıklama geldi.

TRT Arabi’ye değerlendirmelerde bulunan Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid, “Türkiye ile iyi ilişkiler istiyoruz, Türkiye bizim kardeşimiz, inanca dayalı pek çok ortak noktamız var. Türkiye’nin geçmişi bırakıp bugüne ve geleceğe dönmesini istiyoruz. Ondan sonra diyalog isteyebiliriz” dedi.

Mücahid, özellikle Müslüman ülkelerden Afganistan’da siyasi çözüm ve savaşın sona erdirilmesi konusunda destek istediklerini ve Türkiye ile de iyi ilişkiler içinde olmayı arzu ettiklerini belirtti.

Taliban sözcüsü, İstanbul’da yapılması gündemde olan barış konferansı konusunda da ‘Afganistan’ı ve bölgeyi barışa kavuşturacak her fırsatı değerlendirdiklerini’ söyledi.

Sözcünün, Kabil havaalanının, diplomatik misyonların ve elçiliklerin güvenliğinin Afganların sorumluluğunda olduğunu, aksi bir tutumu ülkenin içişlerine müdahale olarak değerlendireceklerini belirtmesi de dikkat çekti.

Türkiye, Kabil havaalanının güvenliğini sağlamak istiyor.




Önceki Haber
ABD, Rusya ve AB ülkerinden Türkiye'ye Kıbrıs tepkisi: BMGK'ye taşınıyor
Sonraki Haber
5 gün boyunca saz kedisini görüntüleyen Ölmez: Çığlık atmamak için zor tuttum kendimi