Ana SayfaGüncelYargıtay’dan Ceylanpınar dosyasındaki beraat kararı için bozma talebi

Yargıtay’dan Ceylanpınar dosyasındaki beraat kararı için bozma talebi

HABER MERKEZİ – Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Ceylanpınar’da işlenen iki polis cinayeti ile ilgili davada verilen beraat kararının bozulmasını istedi.

Urfa’nın Ceylanpınar ilçesinde 22 Temmuz 2015 tarihinde polis memurları Feyyaz Yumuşak ve Okan Uçar’ın öldürülmesi ile ilgili 4’ü tutuklu 9 sanıklı davada verilen beraat kararlarına Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan itiraz geldi.

Suruç Katliamının iki gün sonra işlenen bu cinayetler ile Kürt sorununa dair başlatılan “müzakere süreci”, sonlandırıldı ve çatışma süreci yeniden başladı.

Cinayetlerle ilgili açılan davanın 1 Mart 2018 tarihinde görülen son duruşmasında tüm sanıklar hakkında beraat kararı verildi.

Dava dosyasının gönderildiği Yargıtay’ın temyiz incelemesinin tamamlanmasını beklenirken Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, yerel mahkemenin verdiği beraat kararının bozulması talebinde bulundu.

ANKA’nın haberine göre, Başsavcılık tebliğnamesini 29 Haziran 2021 tarihinde verdi. Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Başak Yüksel Korkmaz, sanıklar hakkında verilen beraat kararlarına ilişkin, “eksik inceleme ve araştırmayla hüküm kurulduğu” değerlendirmesini yaptı, kararların bozulmasını istedi.

Tebliğnamede; cinayetlerin “YDG-H Ceylanpınar gençlik yapılanması” tarafından işlendiği tezini öne süren savcılık, olaydan 2,5 yıl sonra yakalanan sanık Mustafa S.’nin de “YDGH’nin Ceylanpınar sorumlusu olduğu” ve “saldırının emrini verdiğini” öne sürdü.




Önceki Haber
Merkel: Türkiye'nin AB'ye üye olmasını beklemiyorum
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.