Ana SayfaDünyaAfganistan ülkedeki güvenlik durumundan ABD’yi suçladı

Afganistan ülkedeki güvenlik durumundan ABD’yi suçladı

HABER MERKEZİ – Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, ülkedeki kötüleşen güvenlik durumundan ”askerlerini çekme kararı alan” ABD’yi sorumlu tuttu.

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, ABD’nin askerlerini Afganistan’dan çekme kararının ardından Taliban’ın bazı yerleri ele geçirmesinden kaynaklı oluşan istikrarsızlıktan dolayı ABD’yi suçladı.

Afganistan Parlamentosu’nun acil oturumunda konuşma yapan Eşref Gani “Mevcut durum, uluslararası güçlerin birden çekilme kararından kaynaklanıyor. Son 3 aydır beklemediğimiz bir durumla karşı karşıyayız” dedi.

Açıklamada ülkede güvenlik durumundan dolayı ABD’yi sorumlu tutan Gani, yine de hükümetinin durumu 6 ay içinde kontrol altına alacak bir planı olduğunu ve Amerikan yönetiminin de bu planı desteklediğini de belirtti.

BBC Türkçe’nin haberine göre Gani konuşmanın devamında, Taliban ve Afgan hükümetinin birbirlerini kabul etmesinin ve barışçıl bir çözüme doğru ilerlemesinin zamanının geldiğini söyledi.

Afganistan hükümeti ve Taliban temsilcileri arasındaki barış müzakereleri geçen yıl Katar’ın başkenti Doha’da başlamış ancak görüşmelerde ilerleme sağlanamamıştı.

Taliban suçlamaları reddetti

Taliban ise Gani’nin suçlamalarını reddetti.

Ülkenin kırsal kesiminde son dönemde büyük ilerleme kaydeden Taliban güçleri, son birkaç gündür üç büyük kenti kuşatmış durumda.




Önceki Haber
Ormanda yapılaşma yasasına İYİ Parti 'evet' demiş
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.