Ana SayfaManşetKadınlar: Azra için sessiz kalmıyoruz

Kadınlar: Azra için sessiz kalmıyoruz

HABER MERKEZİ – Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kadın Meclisleri üyesi kadınlar, yaptıkları açıklama ile Azra Gülendam Haytaoğlu’nun katledilmesini protesto etti. Öte yandan Haytoğlu’nu öldürmekten gözaltına alınan  Mustafa Murat Ayhan tutuklandı.

Adana’da Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kadın Meclisleri üyesi kadınlar, Atatürk Parkı’nda yaptıkları açıklama ile Azra Gülendam Haytaoğlu’nun tecavüz edilerek katledilmesini protesto etti.

Açıklamada “Azra için sessiz kalmıyoruz” pankartı taşındı.

Açıklamada kadınlar adına konuşan Kübra Yılmaz şunları söyledi:

Yangınlara biz müdahale ederken, Azra Gülendam Haytaoğlu’nu biz bulmaya çalışırken, şüpheli kadın ölümlerini biz aydınlatmaya çalışırken yetkililer nerede? Biz doğayı, kadınları, çocukları korumaya çalışırken sorumlular görevlerini yerine getirmek için ne bekliyorlar? Biz yetkililerin yapmadıklarını anlatmaya, görevlerini yapmaları için mücadele etmeye devam edeceğiz. O koltuklarda oturanlar ya görevlerini yapacaklar, ya da o koltukları boşaltacaklar. İklim krizini, kadın cinayetlerini durdurmak için mücadelemizi sürdüreceğiz. Anayasayı, yasayı, sözleşmeyi uygulatacağız.

Fail erkek tutuklandı

Öte yandan Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde okuyan Haytaoğlu’nu katleden fail Mustafa Murat Ayhan çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Ne olmuştu?

5 gün önce kaybolan Antalya’da Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde okuyan Haytaoğlu’nu cansız bedeni bulunmuştu.

Şüpheli olarak gözaltına alınan Mustafa Murat Ayhan ilk ifadesinde, “Önceden tanışmıştık. Geldi, birlikte yemek yedik, gitti. Bilgim yok” demişti

Polis bunun üzerine faili serbest bıraktı.

Polis, daha sonra MOBESE ve çevre iş yeri güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı.

Görüntülerde Ayhan’ın, Konyaaltı ilçesindeki evinden aynı valiz ile birkaç kez çıkıp gittiğini belirledi. Bunun üzerine fail, yeniden gözaltına alındı.

Tekrar sorguya alınan fail erkek, katliamı işlediğini itiraf etti.




Önceki Haber
Covid-19'da günlük vaka sayısı 22 bini aştı
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.