Ana SayfaDünyaTaliban: Kadınlar üniversitede erkeklerle ayrı sınıflarda olacak

Taliban: Kadınlar üniversitede erkeklerle ayrı sınıflarda olacak

HABER MERKEZİ – Afganistan’ı ele geçiren Taliban, kadınların üniversiteye gidebileceklerini ancak erkeklerle birlikte aynı sınıflarda bulunamayacaklarını ve erkek hocalardan ders alamayacaklarını açıkladı.

Afganistan’ı ele geçiren Taliban’ın atadığı Yüksek Öğrenim Bakanı Abdul Baqi Haqqani, ülkedeki kadınların üniversiteye gitme hakkına dair açıklamalarda bulundu.

Haqqani, kadınların üniversiteye gidebileceklerini ancak erkeklerle birlikte aynı sınıflarda bulunamayacaklarını ve erkek hocalardan ders alamayacaklarını ifade etti.

Haqqani, “Afganistan halkı, kadın ve erkek karışık bir ortamda olmadan şeriat kanunları ışığında yüksek öğrenimlerine güvenlik içinde devam edecek” dedi.

Ayrıca, ‘İslami, milli ve tarihi değerlere uygun, makul ve İslami bir müfredat’ oluşturmak ve diğer yandan diğer ülkelerle rekabet edebilmek için müfredatta da değişiklikler yapılacağını söyledi.

Taliban, eğitim politikaları için henüz bir çerçeve oluşturmadı ancak yeni kuralların İslami şeriat yasalarına dayanacağını açıkladı.

Taliban’dan önce iktidarda olan Eşref Gani hükümetinde de ülkenin muhafazakar kesimlerinde karma eğitim yoktu.

Taliban, artık değiştiğini iddia etse de hem uygulamaları bunu yalanlıyor hem de kadınlar buna inanmadıklarını dile getiriyor.




Önceki Haber
Ankara'da erkek şiddeti: Ebru yüksel katledildi
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.