Ana SayfaÇalışma YaşamıAğustos ayında 174 işçi, iş kazalarında hayatını kaybetti

Ağustos ayında 174 işçi, iş kazalarında hayatını kaybetti

HABER MERKEZİ – İSİG Meclisi’nin raporuna göre, Ağustos ayında 11’i çocuk olmak üzere, 174 iş cinayeti yaşandı.

ISIG Meclisi iş cinayetlerine dair Ağustos ayının raporunu yayımladı.

Rapora göre, 2021 yılının sekiz ayında ise en az bin 1494 işçi hayatını kaybetti.

Yaşamını yitiren 174 emekçinin 150’si ücretli, 24’ü ise kendi nam ve hesabına çalışan kişilerden oluştu.

İş cinayetlerinde hayatını kaybedenlerden 7’sinin kadın olduğu belirtilen raporda, kadın işçi cinayetlerinin tarım, ticaret, sağlık ve konaklama işkollarında meydana geldiği kaydedildi. Raporda, Ağustos ayında 16 mülteci işçinin hayatını kaybettiğine de yer verildi.

Sendikalı işçi az

Ölümler en çok tarım/orman, inşaat/yol, taşımacılık, sağlık, metal, güvenlik, ticaret/büro, konaklama, enerji, belediye/genel işler, madencilik, tekstil, gemi/tersane, kimya ve ağaç işkollarında meydana geldi.

Tarım işkolunda 21 işçi ve 16 çiftçinin hayatını kaybettiği, inşaatlarda neredeyse her gün bir iş cinayetinin meydana geldiği belirtilen raporda, iş cinayetlerinde ölenlerin 5’inin sendikalı işçi olduğu, bunların da eğitim ve metal işkollarında çalıştığı belirtildi.

Çocuklar ölüyor

Rapora göre, ölüm nedenlerini en fazla trafik kazası, Kovid-19, ezilme/göçük, kalp krizi, yüksekten düşme, elektrik çarpması, zehirlenme/boğulma, şiddet ve intihar oluşturdu. Yaşamını yitirenlerden 11’inin çocuk olduğu, yine 51 yaş ve üstünde çalışırken ölen 44 emekçinin bulunduğu bilgisine yer verilen raporda, bunların da tarım, gıda, maden, tekstil, ağaç, metal, enerji, taşımacılık, gemi, sağlık, konaklama, güvenlik ve belediye işçileri olduğu belirtildi.




Önceki Haber
CHP Erbil'e gidiyor
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.