Gergerlioğlu’ndan 23 savcı ve 3 hakim hakkında suç duyurusu

Gergerlioğlu’ndan 23 savcı ve 3 hakim hakkında suç duyurusu

HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, küfür ve hakaretlere ilişkin açılan soruşturmalara takipsizlik kararı verilmesiyle ilgili 23 savcı ve 3 hakimi HSK’ye şikayet etti, haklarında suç duyurusunda bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Ankara Adliyesi önünde, milletvekilleri, insan hak savunucuları ve hukukçulara küfür ve hakaretlere ilişkin açılan soruşturmaların savcılıklar tarafından takipsizlikle sonuçlandırılmasına yönelik açıklama yaptı.

İnsanların en basit düşüncelerini ifade özgürlüğü kapsamında söylediği zaman engellendiğini, cezaevine atıldığını söyleyen Gergerlioğlu, “Milletvekillerine, insan hakları savunucularına ve hukukçulara yönelik yapılan hakaretlere savcılıklar tarafından takipsizlik veriliyor” dedi.

‘Savcılar tarafından üstü kapatılıyor’

Gergerlioğlu, 23 savcı ve 3 hakimi Hakim Savcılar Kurulu’na (HSK) şikayet ettiklerini belirterek, şunları dile getirdi:

Yüzlerce suç duyurusu belgemiz burada, bana yönelik yapılan hakaretlerin hepsi burada, ama maalesef savcılıklar hepsine takipsizlik kararı verdi. Bu skandaldır. İçeriklerini görseniz ağza alınmayacak küfürler, hakaretler var. Savcılıklar tarafından üstü kapatılarak takipsizlikle sonuçlandı. Bugün 23 savcı ve hakim hakkında HSK’ye suç duyurusunda bulunduk. Yaptıkları suçtur, sadece bana değil birçok siyasetçiye ve özellikle HDP milletvekillerine yapılıyor.

 

HABER MERKEZİ