3 Suriyeli işçinin davası için çalışma grubu oluşturuldu

3 Suriyeli işçinin davası için çalışma grubu oluşturuldu

İzmirli avukatlar Güzelbahçe’de yakılarak öldürülen 3 Suriyeli genç işçinin davası için çalışma grubu oluşturduklarını duyurdu.

İzmirli avukatlar Güzelbahçe’de 16 Kasım günü yakılarak öldürülen 3 Suriyeli genç işçinin davası için çalışma grubu oluşturduklarını duyurdu. İHD, ÖHD, ÇHD ve İzmir Barosundan oluşan çalışma grubu bugün İHD İzmir Şube binasında basın açıklaması yaptı. Açıklamaya avukatların yanı sıra HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni de katıldı.

Açıklamayı yapan İHD İzmir Şube Başkanı Zafer İncin, yaşanan olayın takipçisi olma yolunda avukat meslektaşlarıyla çalışma grubu oluşturduklarını belirterek, “Aileden vekalet alma sorununu çözdük. Biz aileden aldığımız vekalet doğrultusunda dosyaya sunduk. Soruşturmanın sağlıklı yürütülmesi için basınla paylaşım yapamamaktayız. Toplanmasını istediğimiz deliller ve hususları da belirledik. Bununla ilgili aktif çalışacağız” dedi.

‘Soruşturma etkin şekilde yürütülsün’

Böylesi bir nefret suçunun, cinayetin başka soruşturma kapsamında öğrenilmiş olmasını kabul etmediklerini söyleyen İncin, soruşturmanın etkin şekilde yürütülmesini, dosya kapsamındaki delillerin toplanmasını istediklerini yineledi.

Ayrıca delillerin toplanmasında eksik ya da ihmal varsa da suç duyurusunda bulunacaklarını belirten İncin, İHD genel merkezi ve İzmir Şube’nin, yanı sıra Mülteci Der, İzmir Barosu, ÖHD ve ÇHD ile İnsan Hakları Gündemi Derneğimin de sürecin takipçisi olduklarını ekledi.

HABER MERKEZİ