3 yıldır ödenmeyen maaşlarının peşindeler: Hakkımız olanı verin

3 yıldır ödenmeyen maaşlarının peşindeler: Hakkımız olanı verin

Kayı İnşaat’tan 3 yıldır maaşlarını alamayan emekçiler, Ulus Meydanı’nda açıklama yaparak mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

İnşaat Emekçileri Sendikası’na (İnşaat-Sen) bağlı Kayı İnşaat işçileri, 3 yıldır alamadıkları maaşlarının ödenmesi için başlattıkları direnişin 1’inci yılında Ulus Meydanı’nda açıklama yaptı.

İşçilerden Abdulsamet Kete, batan Kayı İnşaat’tan 3 yıldır haklarını alamadıklarını belirterek, adalet istediklerini vurguladı. Bakanlıklara seslenen Kete, “Yurtdışında iş yaparken dolar üzerine iş yapıyorsunuz, satış yaparken dolar üzerinden satış yapıyorsunuz. Böyle bir adalet istemiyoruz. Eğer varsa adalet bu adaleti işçilerden yana kullanın” dedi.

Hakkını alamayan emekçilerden Murat Toksöz de emeğini karşılığını alamayan bir arkadaşının çocuğuna işaret ederek, “Bu çocuğun, evinde sobasının önünde oyunlarını oynaması lazım ama babası üç yıldır parasını alamadığı için bu soğukta burada. Devlet yetkilileri bu çocuğa bakıp utansın” diye konuştu.

‘Hakkımız olanı verin’

Emekçilerden Muzaffer Korkmaz ise bugüne kadar kendilerine hiçbir ödeme yapılmadığını anımsatarak, “Arabulucuya gittik. Bize ‘2020 Şubat ayında ödemeleriniz başlayacak’ dediler ama ödemediler. Neden benim hakkımı savunmadı arabulucu? Borcumuz ikiye katlandı. Neden hakkımız olanı vermiyorsunuz? Bizi dolar kuru üzerinden çalıştırdınız, satışlarınızı dolar kuru üzerinden yaptınız şimdi hakkımız olanı da dolar üzerinden verin” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından emekçiler, slogan ve alkışlarla açıklamaya son verdi.

 

HABER MERKEZİ