6 yıl önce yaşamını yitiren çocuğunun cenazesi bir kutuda verildi

6 yıl önce yaşamını yitiren çocuğunun cenazesi bir kutuda verildi

2016 yılında bir çatışmada yaşamını yitiren Siti Karatay’ın cenazesi, 6 yıl sonra bir kutu içerisinde annesi Aynur Karatay’a teslim edildi. Karatay, “Bu zulüm değil de nedir? İnsanoğlu böyle bir zulmü kabul eder mi?” dedi.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesi kırsalında 2016 yılında çıkan bir çatışmada yaşamını yitiren PKK’li Siti Karatay’ın cenazesi, 6 yıl sonra DNA eşleşmesi sonucu Şemdinli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından çağrılan annesi Aynur Karatay’a teslim edildi.

Karatay’a kızının cenazesi, bir kutuda verildi. Karatay, içinde kemiklerin bulunduğu kutuyu kendi araçlarıyla Van’a getirdi. Ardından kiraladıkları cenaze aracıyla Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesine gitti.

Mezopotamya Ajansı’ndan Adnan Bilen ve Hakan Yalçın’a konuşan Karatay, 6 yıldır kızının cenazesini aradığını, son olarak 3 ay önce Şemdinli Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurması sonucu DNA testi için kan örneği verdiğini söyledi.

Karatay, “Aradan yıllar geçtikten sonra kızımın cenazesi yerine birkaç kemik verdiler. Bu zulüm değil de nedir? İnsanoğlu böyle bir zulmü kabul eder mi? Ama bir kemik bile olsa, ben bu duruma razıyım. Bize yaşatılanlardan incinmedim, çünkü ben kızımla gurur duyuyorum. Tüm halkımızın başı sağ olsun” dedi.

Cenaze öncesi mahalle mezarlığını ablukaya alan polis, mezarlığa aile dışında kimsenin girişine ve alanda çekim yapmasına izin vermedi.

Cenazenin toprağa verilmesinin ardından aile taziyeleri kabul etti.

Aynur Karatay’ın eşi 67 yaşındaki Burhan Karatay ise tutuklu bulunduğu Giresun E Tipi Kapalı Cezaevi’nde, 7 Kasım 2018 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirmişti.

Öte yandan Dersim’de 2017 yılında çıkan bir çatışmada yaşamını yitiren PKK’li Agit İpek’in cenazesi, 3 yıl aradan sonra 10 Nisan 2020’de annesi Halise Aksoy’a kargoyla gönderilmişti.

 

HABER MERKEZİ