ABD Merkez Bankası faizi sabit tuttu

ABD Merkez Bankası faizi sabit tuttu

ABD Merkez Bankası, politika faizlerine ve varlık alımlarının azaltılmasının hızlanmasına ilişkin kararını açıkladı.FED  politika faizini değiştirmedi ve yüzde 0-0,25 aralığında sabit tuttu.

ABD Merkez Bankası (FED), beklentiler dahilinde politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0-0,25 aralığında sabit bıraktı. Bloomberg HT’nin haberine göre, noktasal grafikten 2022 için üç faiz artışı beklentisi çıktı. 2023 için de üç faiz artışı belirlenirken 2024 için de iki artış beklentisi öne çıktı. Varlık alımında azaltım hızı ikiye katlanarak 30 milyar dolar olarak belirlendi. FED’in kararı oybirliği ile alındı.

‘Ekonominin görümüne yönelik devam eden risklerle karşı karşıya’

Karar metninde enflasyonun corona virüsü (Covid-19) salgını ve tedarik zinciri sıkıntıları ile yükseldiği ifade edildi. Metinden enflasyonun geçici olduğu yönündeki ifadelerin de çıkarıldığı görüldü. Metinde ekonominin görünüme yönelik devam eden risklerle karşı karşıya olduğu belirtildi.

Büyüme beklentisi yüzde 5.5’e çekildi

Fed ekonomiye ilişkin projeksiyonları da yayımladı. Buna göre Eylül ayında yüzde 5,9 olarak açıklanan 2021 büyüme beklentisi yüzde 5,5 seviyesine çekildi. 2022 büyüme beklentisi ise yüzde 3,8’den yüzde 4’e yükseltildi.

HABER MERKEZİ