ABD’de araçlı saldırı: 5 ölü, 40’tan fazla yaralı

ABD’de araçlı saldırı: 5 ölü, 40’tan fazla yaralı

ABD’nin Wisconsin eyaletinde Noel için bir araya gelen kalabalığın arasına giren bir araç nedeniyle 5 kişi hayatını kaybetti, 40’tan fazla kişi de yaralandı.

ABD’nin Wisconsin eyaletindeki Waukesha kentinde Noel için bir araya gelen kalabalığın arasına giren SUV tipi bir araç onlarca kişiyi yaraladı. 5 kişi hayatını kaybetti.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, polis müdürü Dan Thompson, can kayıplarının olduğunu doğruladı ancak “ailelere haber verilene dek” hayatını kaybedenlerin isimlerini açıklamayacaklarını belirtti.

Noel geçidi yapan kalabalığa giren aracın çarpması sonucu yaralananların arasında çok sayıda çocuğun da olduğu bildirildi.

Çok sayıda kişiye çarptı

Sosyal medyada olaya ait olduğu belirtilerek paylaşılan görüntülerde, kırmızı bir araç kalabalığa içine girip, çok sayıda kişiye çarpıyor. O sırada kalabalıktakilerden çığlıkların yükseldiği duyuluyor.

Thompson basına yaptığı açıklamada, şüpheli aracı ele geçirdiklerini bildirdi. Bir kişinin gözaltında olduğu belirtilirkn, polis yetkilileri olayın şu an için “terörle” bağlantılı görünmediğini belirtti.

Yaralılar ambulanslarla hastanelere taşınırken, Waukesha Belediye Başkanı Shawn Reilly, kentte travmatik bir durumun yaşandığını dile getirdi. Fox6 televizyon kanalına konuşan bir kadın ise SUV aracın 9-15 yaş aralığındaki bir dansçı kız grubuna çarptığını ileri sürdü.

HABER MERKEZİ