ABD’de kasırga: En az bir kişi öldü, binalar yıkıldı, mahsur kalanlar var

ABD’de kasırga: En az bir kişi öldü, binalar yıkıldı, mahsur kalanlar var

ABD’de meydana gelen hortum nedeniyle Arkansas eyaletinde bir kişi hayatını kaybetti, Illinois’de Amazon’a ait bir deponun çatısının çökmesi sonucu depoda bulunan işçilerin yaralanmış olabileceği belirtildi.

ABD’nin Arkansas, Tennessee, Missouri ve Illinois eyaletlerinde kasırga meydana geldi.

Kasırga nedeniyle Arkansas eyaletindeki bakımevinin bir kısmı yıkıldı. Bakımevinde yaşayan bir kişi hayatını kaybetti, 20 kişi de içeride mahsur kaldı.

Arkansas’taki Craighead ilçe yargıcı Marvin Day, bakımevinin 90 dakika içerisinde boşaltıldığını ve arama çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre yetkililer, Illinois eyaletinin Edwardsville kentindeki deponun da kasırga nedeniyle zarar gördüğünü bildirdi.

İçeride kaç işçinin mahsur kaldığı henüz bilinmezken, acil servis yetkililerinin Facebook’ta yaptığı paylaşımlarda olayda çok sayıda kişinin yaralanmış olabileceği belirtildi.

Illinois Valisi JB Pritzker, Twitter’da yaptığı paylaşımda “Dualarım bu gece Edwardsville halkıyla. Gerekli tüm devlet kaynaklarını sağlamak için belediye başkanına ulaştım” ifadelerini kullandı.

Amazon sözcüsü ise yaptığı açıklamada, şirketin durumu ve hasarı değerlendirdiğini söyledi.

Kentucky’de de acil durum ilan edildi. Eyalet polisi tarafından yapılan açıklamada, “can kaybının beklendiği” aktarıldı.

Polis, kasırganın eyaletin batı kesimlerinde “önemli hasara” yol açtığını söyledi. Şerif Matt Sanderson WKYT-TV’ye verdiği demeçte Hopkins ilçesinde bir trenin raydan çıktığını dile getirdi.

 

HABER MERKEZİ