Açık bilette 12 saat şartı kaldırıldı

Açık bilette 12 saat şartı kaldırıldı

Şehirlerarası yolculukta Aşı ve PCR kriterlerine uygun olmadığı tespit edilen yolcular, sefer başlayıncaya kadar biletlerini 6 aylık açık bilete çevirebilecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü, otobüs yolculuğu yapanları yakından ilgilendiren bir açıklama yaptı.

Buna göre, aşı ve PCR kriterine uygun olmadığı tespit edilen yolcuların biletlerinin açık bilete çevrilmesi için 12 saat şartı kaldırıldı.

Bundan böyle yolcular sefer başlayana kadar biletlerini 6 aylık açık bilete çevirebilecek.

Şehirler arası seyahatler için 6 Eylül’den itibaren yürürlüğü giren ve aşı sürecini tamamlamamış veya hastalığı geçirmemiş kişilerden istenen, 48 saat önceden yapılmış negatif sonuçlu PCR testi uygulamasının bazı mağduriyetler yarattığına dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Daha önce yolcu bileti almış olan vatandaşların, sefer başlamadan önce genelgede öngörülen asgari kriterleri sağlayamadıklarından dolayı seyahat edemedikleri, bu nedenle yolcu bileti için ödedikleri ücretin iadesini alamadıkları veya açık bilete çeviremedikleri belirlendi.
Önceden otobüsle seyahat etmek için yolcu bileti alan, ancak sefer başlamadan aşı ve PCR kriterlerine uygun olmadığı tespit edilen yolcular için, sefer başlayıncaya kadar talepte bulunulması halinde, daha önce düzenlenmiş yolcu bileti yerine ikinci bir talimata kadar 6 ay geçerli açık bilet düzenlenebilecek.