Gül’den Soylu’ya gönderme: Biz yapalım hukuk arkadan gelsin değil, hukuk önden yürüsün biz kendimizi ayarlayalım

Gül’den Soylu’ya gönderme: Biz yapalım hukuk arkadan gelsin değil, hukuk önden yürüsün biz kendimizi ayarlayalım

Adalet Bakanı Gül, “Biz yapalım hukuk arkadan gelsin değil, hukuk önden yürüsün biz ona göre kendimizi ayarlayalım anlayışıdır hukuk devleti” dedi. İçişleri Bakanı Soylu metruk binaların yıkımıyla ilgili olarak muhtarlara “Ya arkadaş sen gece yık, mahkeme kararı bizim arkamızdan gelsin” demişti.

Adalet Bakanı Gül, ‘Masumiyet Karinesi ve Lekelenmeme Hakkı’ başlıklı sempozyuma katıldı. Sempozyumda konuşan Gül, hukuka olan bağlılıktan ayrılmadan hedeflere yürüme kararlılığında olduklarını öne sürerek, şunları söyledi:

Geçmişte yaşanan her şey esas itibariyle bugüne bir mesaj ve aynı zamanda sorumluluk ifade etmektedir. Kanaatimce geçmişte yaşananlardan alınması gereken en önemli mesaj hukuk devleti ilkesinin demokrasimiz açısından ne kadar hayati bir öneme sahip olduğudur. Bizim rehberimiz hukuktur, bizim rotamız hukuktur, bizim kılavuzumuz hukuktur. Biz yapalım hukuk arkadan gelsin değil, hukuk önden yürüsün biz ona göre kendimizi ayarlayalım anlayışıdır hukuk devleti. İşte bu inanç ve kararlılıkla Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hukuk devletinden ve hukuka bağlılıktan bir milim sapmadan ödün vermeden hedeflerimize yürüme kararlılığındayız.

Soylu hukuksuz yıkım talimatı vermişti

Bakan Gül’ün açıklamaları iki hafta önce Süleyman Soylu’nun yaptığı bir açıklamaya yanıt olarak yorumlandı.

Soylu iki hafta önce metruk binaların yıkımıyla ilgili olarak muhtarlara şu şekilde seslenmişti:

110 bin metruk bina vardı, biz bunun 75 binden fazlasını yıktık. 15 binini de restore ettik. Geçen gün vilayetlere gidiyorum; Diyarbakır, Adana ve İstanbul da dahil olmak üzere, muhtarlarımız diyor ki “Efendim şurada metruk bina var burada metruk bina var. Ama mahkeme kararı var yıkamıyoruz.” Ya arkadaş sen gece yık, mahkeme kararı bizim arkamızdan gelsin. Çünkü o bina orada durdukça orada uyuşturucu kullanılıyor. Vatandaş geliyor diyor ki muhtara “Bu binayı ne yapacaksın.” Muhtar “mahkeme kararı var yıkamayız” diyor. Ben de diyorum ki gece yarısı dozer gelsin yıksın kim yıktı biz nereden bilelim ya.

HABER MERKEZİ