Adı üç ayrı cinsel taciz olayına karışan fail yine serbest

Adı üç ayrı cinsel taciz olayına karışan fail yine serbest

Mardin’in Nusaybin ilçesinde öğrencisine sistematik cinsel tacizde bulunan okul müdür yardımcısı Ahmet B.’nin farklı tarihlerde 3 çocuğu daha taciz ettiği öğrenildi. Gözaltına alınan Ahmet B., serbest bırakıldı.

Nusaybin’de 8 Aralık’ta bir lisede müdür yardımcısı olan Eğitim-Bir-Sen üyesi 52 yaşındaki Ahmet B., 16 yaşındaki bir kız öğrencisine sistematik olarak cinsel tacizde bulundu.

Olay, Ahmet B.’nin okul kantininde çocuğa sarıldığını gören rehber öğretmenin çocuk ile konuşmasıyla ortaya çıktı. Rehber öğretmenin olayı bildirmesi üzerine Ahmet B., gözaltına alındı.

Mardin Çocuk İzlem Merkezi’nde yaşadıklarını anlatan çocuk, Ahmet B.’nin 6 ay içinde okul içinde ve okul dışında kendisini taciz ettiğini, aracı ile kendisini zaman zaman eve götürdüğünü ve burada da taciz ettiğini belirtti. Çocuk, ayrıca Ahmet B.’nin aynı okulda iki öğrenciyi daha evine götürdüğünü ve cinsel tacizde bulunduğunu anlattı.

Nusaybin Emniyet Müdürlüğü’nde ifadesi alınan Ahmet B., savcılığa sevk edildi. Ancak Ahmet B.’nin yakınlarının çocuğun ailesi ile iletişime geçmesi sonucu Ahmet B. hakkında şikayetçi olunmazken, Ahmet B. savcılık sorgusunun ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Görevinden istifa ettiği belirtilen Ahmet B., Milli Eğitim Bakanlığı resmi sayfasında halen müdür yardımcısı olarak görev yaptığı görülüyor.

Üstü örtülmek isteniyor

Ahmet B.’nin daha önce de bir başka öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu, ancak Ahmet B. ve yakınlarının olayın üstünü kapattığı iddia edildi. Ahmet B.’nin aileye “evlilik” gibi çeşitli vaatlerde bulunarak, şikayetlerinden vazgeçirdiği belirtildi.

Son yaşanan cinsel taciz olayında da yine çocuğun ailesinin “evlilik” vaadi ile ikna edildiği belirtiliyor.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Mezopotamya Ajansı