Afrika Gazetesi’ne saldıran 6 kişiye hapis cezası

Afrika Gazetesi’ne saldıran 6 kişiye hapis cezası

HABER MERKEZİ – Türkiye’nin Afrin’e yönelik operasyonu ile ilgili attığı manşet sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hedef gösterdiği Kıbrıs’ta yayın yapan Afrika Gazetesi’ne saldıran 6 kişiye hapis cezası verildi.


Kıbrıs’ta yayın yapan Afrika Gazetesi’ni AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hedef göstermiş, ardından gazetenin Lefkoşa’daki bürosu 22 Ocak’ta saldırıya uğramıştı.
Saldırının ardından AK Hataylılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet İpek ile beraber 6 kişi gözaltına alınıp, tutuklanmıştı.
Tutuklu 6 kişi hakkında 7 suçtan dava açılmış ve 2 ila 6 ay arasında değişen hapis cezası istenmişti.
Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde dün yoğun güvenlik önlemleri altında görülen davada karar açıklandı.
Mahkeme, saldırganlardan Oktay Güney’e 2 ay, Bayram Ak ve Ümit Taş’a 3’er ay, Abdülhadi Doğan’a 4 ay, Mehmet İpek ve Ahmet Türkmen’e de 6’şar ay hapis cezası verdi.
Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Tacan Reynar, gerekçeli kararında, Ahmet Türkmen’in binadaki tabelaları sökerek olayların büyümesine neden olmasının, Mehmet İpek’in ise “kanunsuz topluluk ve ayaklanma” suçundan sabıkası bulunmasının ağırlaştırıcı unsur olarak değerlendirildiğini kaydetti.

Ne olmuştu?

Kıbrıs’ta yayın yapan Afrika gazetesi, Türkiye’nin Afrin’e yönelik başlattığı ‘Zeytin Dalı’ adı verilen operasyonu “Kıbrıs’a Barış Harekatı, Suriye’ye Zeytin Dalı Harekatı… Türkiye’den Bir İşgal Harekatı Daha” ifadeleriyle manşete taşımıştı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ise gazeteyi “Kıbrıslı kardeşlerimin cevap vermeleri lazım” sözleriyle hedef göstermişti.
Erdoğan’ın bu sözlerinin ardından gazetenin Lefkoşa’daki bürosu 22 Ocak’ta saldırıya uğramıştı.
Saldırının ardından da gazete için destek eylemi düzenlenmişti.