AKP Sözcüsü Ünal’dan Gökçek-Erdoğan görüşmesine ilişkin açıklama

AKP Sözcüsü Ünal’dan Gökçek-Erdoğan görüşmesine ilişkin açıklama

HABER MERKEZİ – İstifa iddiaları gündemde olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında gerçekleşen görüşmeye ilişkin konuşan AKP Sözcüsü Mahir Ünal, “Melih Bey’i Cumhurbaşkanımız çağırmadı. Melih Bey kendisine projeleri anlattı. Bir istifa talebi söz konusu değil” dedi.

AKP Sözcüsü Mahir Ünal, istifa iddiaları gündemde olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dün gerçekleşen görüşmeye dair açılamalarda bulundu.

Görüşme talebinin Gökçek’ten geldiğini belirten Ünal şöyle konuştu:

Melih Bey kendisine projeleri anlattı. Bir istifa talebi söz konusu değil. Ama bizim dört aydan beri ısrarla söylediğimiz bir şey var. Cumhurbaşkanımızın sahneye tekrar dönmesiyle birlikte her şeyi elden geçiriyor. Teşkilatları elden geçiriyor, belediyeleri, hükümeti elden geçiriyor. Yani bütün bu elden geçirmelerin amacı 2019’a hazırlık. Bu süreçte bizim herhangi bir il başkanının, herhangi bir belediye başkanının kendisini siyasi güvence altında görmesi söz konusu olamaz. Şunların istifası istenecek, bunların istenmeyecek diye bir şey söz konusu olamaz. Yerel yönetimlerin bu konudaki çalışmaları devam ediyor.

Cumhurbaşkanımız ‘Biz bir ekip ruhu ile hareket ediyoruz. Biz de partinin değeri anlamı üstün ve kıymetlidir’ dedi. Makamı alırken sorun çıkarmayanlar, makamı boşaltın denildiğinde niye sorun çıkarsınlar? Aslında her şey çok açık, bir süreç devam ediyor. Bu süreç içinde herhangi bir şey olduğunda ilk siz duyacaksınız. Melih Gökçek özelinde bu tartışmanın yaşanması doğru değil. Melih Bey ile görüşmenin içeriği projeler ve randevudur. Bunun dışına çıkılması söz konusu olmadı.

Erdoğan’ın takviminde paylaşılmayan görüşmeden sonra ilk açıklama Melih Gökçek’ten gelmiş Twitter’dan açıklamalar yapan Gökçek, Erdoğan’dan randevu talep etmesi üzerine görüşmenin gerçekleştiğini belirterek şu mesajı paylaşmıştı:

SN CUMHURBAŞKANIMA KÜLLİYE’NİN KARŞISINA YAPILACAK MÜZE İLE İLGİLİ PROJENİN TÜM DETAYLARINI SUNDUM…

AYRICA BÜYÜKŞEHİR’İN DEVAM EDEN PROJELERİ KONUSUNDA ÇEŞİTLİ BİLGİLER VERDİM