AKP’li başkan akrabasının usulsüzlük soruşturmasına engel oldu

AKP’li başkan akrabasının usulsüzlük soruşturmasına engel oldu

Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde karıştığı usulsüzlükler müfettiş incelemesine yansıyan Kültür, Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurrahman Şahin’in soruşturulması engelleniyor.

Kayyum yönetiminde olan Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan yolsuzluk ve usulsüzlüklere ilişkin başlatılan soruşturmaların ardı arkası kesilmiyor. Bir önceki kayyum yönetiminde göreve getirilen daire başkanlarının tamamına yakını görevden uzaklaştırıldı.

İçişleri Bakanlığı’na bağlı Mülkiye Müfettişleri’nin incelemeleri sonucu tespit edilen usulsüzlükler nedeniyle aralarında Mardin eski Valisi Mustafa Yaman ve görevlendirdiği daire başkanları ile birlikte yüzü aşkın kişi hakkında soruşturma başlatıldı.

Bu dönem görevde bulunan ancak tek dokunulmayan isim olan Kültür, Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurrahman Şahin’in, akrabası olan AKP İl Başkanı tarafından korunduğu ileri sürüldü.

Müfettişler usulsüzlük tespit etti

Mülkiye Müfettişleri’nin incelemeleri sonucu Şahin’in başında olduğu Kültür, Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde yapılan çok sayıda ihalede, “Doğrudan temin yoluyla” alımlarda usulsüzlük tespit edildi.

Şahin ve beraberindeki isimler hakkında usulsüzlüklere dair rapor hazırlandı. Soruşturma açılması için Mardin Valiliği’ne gönderilen dosya, vali ve belediye kayyumu Mahmut Demirtaş tarafından imzalanmadı.

İçişleri Bakanlığı’na sunulması gereken soruşturma iznine, AKP İl Başkanı Faruk Kılıç’ın engel olduğu ileri sürüldü. Şahin’in referansı, köylüsü ve akrabası olduğu öğrenilen Kılıç’ın soruşturmanın başlatılmaması yönünde uzun bir süreden beri baskı uyguladığı belirtildi.

Kılıç iddiaları reddetti

İddiaları reddeden AKP İl Başkanı Faruk Kılıç, kendilerinin de kanun dışı işler yapan kişilerin yargılanması taraftarı olduğunu savundu. Kılıç, hakkındaki iddiaların gerçek dışı olduğunu söyledi.

HABER MERKEZİ