AKP’li belediyeden usulsüz işe alım savunması: HDP’li değil, öz vatandaşlar

AKP’li belediyeden usulsüz işe alım savunması: HDP’li değil, öz vatandaşlar

Çorum Belediye Başkanı Aşgın’ın AKP yönetiminde yer alan iki kişiyi belediyede sınavsız işe aldığı ortaya çıktı. Aşgın eleştirilere “İşe aldıklarımız HDP’li değil, bizim öz vatandaşımızdır” diye cevap verdi.

Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’ın AKP’li iki yöneticiyi belediyede sınavsız işe almasına CHP Belediye Meclisi Grup Başkanı Tuncay Yılmaz tepki gösterdi.

Yılmaz, Aşgın’ın AKP il yönetiminde yer alan Adife Kanar ile yine AK Parti kadın kolları yönetiminde görev yapan Figen Gülhan’ı belediyede işe aldığını açıkladı.

Gazete Duvar’dan Elvan Yılmaz’ın haberi göre, Çorum Belediye Meclisi’nin dün yapılan kasım ayı toplantısında konuşan Tuncay Yılmaz, işe alımları eleştirerek, bunun hukuka uygun olmadığını vurguladı.

Aşgın’ın sürekli hak, hukuk adaletten bahsedip bu kavramları sadece ağzında sakız gibi çiğnediğini ifade eden Yılmaz, “Sayın başkana soruyorum. Nerede kaldı sizin hakkınız hukukunuz, adaletiniz?” ifadelerini kullandı.

Aşgın, Tuncay Yılmaz’ın bu açıklamalarına karşı, meclis toplantısında söz konusu isimleri Çorum Belediyesi’nde işe aldığını kabul ederek, “Ama bizim işe aldığımız bu kişiler ne HDP’lidir. Ne PKK’lıdır. Ne de başka bir örgüte mensuptur. Bizim öz vatandaşımızdır” cevabını verdi.

HABER MERKEZİ