AKP’li Besli, Kürt ve Alevileri hedef aldı

AKP’li Besli, Kürt ve Alevileri hedef aldı

Eski AKP Milletvekili Hüseyin Besli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef aldığı yazısında Kürt ve Alevi yurttaşlar “çifte kavrulmuş yalancı” dedi.

Akşam Gazetesi yazarı Hüseyin Besli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan bir yazı kaleme aldı. Kürt ve Alevi ailelerin devlet baskısından dolayı çocuklarından kimliklerini gizleme talebini “yalancılık” saydı.

Alevi ve Kürt ailelerinin “çocuklarını yalancı yetiştirdiğini” öne süren Besli, ayrımcı ifadelerini, “Yine malumdur ki Alevilik Türkmenlere mahsus bir şeydir” diyerek de sürdürdü.

Eski AKP Milletvekili de olan Besli, “Mukaddime’ce/27 Yalan söyleme mecburiyeti ve becerisi” başlıklı yazısında , “Alevi bir anne baba daha doğumdan itibaren çocuklarına kimliklerini gizlemeyi yani yalan söylemeyi öğretmek durumundaydı” ifadelerini kullandı.

Besli yazısının devamında ise “Çocuklar ‘çifte kavrulmuş yalancı’ olmak durumundadırlar. Ve ne kadar maharetle yalan söyleyebiliyorlarsa o kadar aferin alarak yetişmişlerdir” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ