AKP’li Elitaş: Tüm ücretlilerin asgari ücrete kadar olan kazançları vergi dışı bırakılacak

AKP’li Elitaş: Tüm ücretlilerin asgari ücrete kadar olan kazançları vergi dışı bırakılacak

Plan Bütçe Komisyonu’nda konuşan AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş,  “Komisyon kabul ettiği takdirde memur dahil tüm çalışanların maaş ve ücretlerinin brüt asgari ücrete kadar olan kısmı vergiden muaf olacak” dedi.

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş asgari ücrete vergi muafiyeti getirecek düzenlemenin görüşüldüğü Meclis Plan Bütçe Komisyonu’nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’la istişare yaptıklarını belirten Elitaş, şunları söyledi:

“En son yaptığımız istişare sonucunda tüm ücret ve maaş alanları kapsayacak şekilde asgari ücret miktarı olan kadar kısmı önergeyi vekil arkadaşlarımız imzaya açtılar. Komisyon kabul ettiği taktirde tüm çalışanların memur dahil maaş ve ücretleri kapsayacak şekilde brüt 5 bin liraya kadar olan kısımdan vergi sıfır olacak.”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, asgari ücret ilk açıklandığında, asgari ücretin üzerinde gelir elde edenler için ödenen ücretin, brüt asgari ücret kadar kısmının, yani 5.004 liralık kısmının, gelir vergisinden muaf olacağını açıklamıştı. Ancak sonrasında AKP tarafından TBMM’ye sunulan torba kanun teklifinde ‘sadece’ asgari ücretin vergi dışı bırakılmasına ilişkin hükümler yer aldı. Tepkiler üzerine tüm çalışanların maaş ve ücretlerinin brüt asgari ücrete kadar olan kısmının vergiden muaf olması kapsama alınmış oldu.

HABER MERKEZİ