AKP’li Yavuz ısrarcı: O gün gerçekten bir şeyler oldu

AKP’li Yavuz ısrarcı: O gün gerçekten bir şeyler oldu

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, İstanbul seçimlerinin tekrarı sürecinde söylediği “Hiçbir şey olmasa bile bir şey olmuştur” sözlerini ilişkin, “Aslında benim böyle bir sözüm yok. O gün gerçekten İstanbul’da bir şeyler oldu” dedi.

Yüksek Seçim Kurulu, sandık kurulu başkanları ve sandık görevlilerinin “kamu görevlisi olmaması nedeniyle” 31 Mart 2019’da İstanbul seçimlerini iptal etmişti.

Yenilenen seçimi kazanan CHP’li Ekrem İmamoğlu olurken, AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz’un sarf ettiği sözler dikkat çekmişti.

TVNET’te yayınlanan programa konuk olan Ali İhsan Yavuz, “Hiçbir şey olmasa bile bir şey olmuştur” sözlerine ilişkin konuştu.

Yavuz, “Bu sözü neden söylediniz, neyi ifade etmek istediniz?” sorusuna, “Aslında benim böyle bir sözüm yok. Ben de kullanmaya başladım sanki benimmiş gibi. O gün gerçekten İstanbul’da bir şeyler oldu. Hiçbir şey olmadıysa şayet 28 bin oy nasıl oldu da 13 bin rakamına indi? Demek ki bir şeyler oldu” yanıtını verdi.

Yavuz, o günlerde anlaşılmadıklarını belirterek sebebinin de “İstanbul seçimini yeniletmek istiyoruz sandılar” diyerek açıkladı.

Yavuz konuya ilişkin açıklamasının devamında, şunları söyledi:

Bize atfedilen sözün aynısı değil, zararı da yok. O gün de söyledim, ‘İstanbul’da bir şeyler oldu’ sözü bana ait. Ne oldu? Çok şey söyleyebilirim ben size, ben o tarihlerde saatlerce süren program ve basın açıklamalarımız oldu. O dönemde bana hiç kimse bunların verileri nelerdir diye sormadı. ‘Soran olursa, bütün belgeleri paylaşmaya hazırım’ dedim. Ben belgesi olmayan hiçbir şeyi ileri sürmedim. ‘Delil isteyene vermeye hazırım’ dedim, ama hiçbir Allah’ın kulu gelmedi. Çok şey oldu. O günlerde anlaşılmamızın nedeni ‘İstanbul seçimlerini yeniletmek istiyoruz’ sanılması.

 

HABER MERKEZİ