AKP’ye göre ‘Adalet Kurultayı’yla örtük isyan çağrısı yapıldı’

AKP’ye göre ‘Adalet Kurultayı’yla örtük isyan çağrısı yapıldı’

HABER MERKEZİ – AKP Sözcüsü Mahir Ünal, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Adalet Kurultayı’nın ardından dün açıkladığı sonuç bildirgesine dair konuştu, kurultay aracılığıyla ‘örtük isyan çağrısı yapıldığını’ öne sürdü. Ünal, “Kılıçdaroğlu’nun bu tutumu Anayasa’nın 138. maddesine uygun mudur?” diye de ekledi.

AKP Sözcüsü Mahir Ünal, CHP’nin ‘Adalet Kurultayı’ ve sonrasında açıklanan sonuç bildirgesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP’yi ve kurultayı sert bir dille eleştiren Ünal, kurultayda Anayasanın ‘gayrımeşru’, hükümetin ‘sivil dikta’, Cumhurbaşkanının da ‘diktatör’ ilan edildiğini ve ‘örtülü isyan çağrısı yapıldığını’ iddia etti.

Kurultayın asıl amacının ‘FETÖ’ davalarını uluslararası kamuoyunda ‘hükümsüz’ kılmak olduğunu da ileri süren Ünal, “Kılıçdaroğlu, bugün Türk yargısına saldırarak 15 Temmuz işgalcisi FETÖ’cülerin yargılanmasını uluslararası alanda hükümsüz kılacak bir girişim içindedir” diye konuştu.

Ünal, CHP’ye ve Kılıçdaroğlu’na sert ithamlarını şu sözlerle noktaladı:

Kılıçdaroğlu’nun CHP’si hangi Anayasal düzen içerisinde adalet aradığını topluma açıklamak durumundadır. Devam eden yargı süreçlerine bu kadar aleni bir şekilde saldıran Kılıçdaroğlu’nun bu tutumu Anayasa’nın 138. maddesine uygun mudur? Bunu da aziz milletimizin takdirine bırakıyoruz.

‘Adalet Kurultay’ı ve sonuç bildirisi

CHP’nin Çanakkale’deki ‘Adalet Kurultayı’, 4 günün ardından parti genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı bildirge ile sona ermişti.

Bildirgede ‘tek adam rejiminin kabul edilmeyeceği, hukukun üstünlüğünün demokratik bir devletin şartı olduğu’ vurgusu yapan Kılıçdaroğlu ‘Adaletten sapan iktidarlara karşı halkın mücadelesi meşrudur’ demişti.

CHP lideri ayrıca, ‘temel bir hak olan adaletin günümüzde mahkemelerde, seçimlerde, eğitimde sistematik olarak ihlal edildiğini’ belirterek ‘tutuklu milletvekillerinin serbest bırakılması’ çağrısı yapmıştı.