Akşener: Başbakan adayıyım

Akşener: Başbakan adayıyım

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Ben Cumhurbaşkanı adayı değilim, ben başbakanlığa adayım” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Halk Tv ekranlarında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin açıklama yapan Akşener, “Ben Cumhurbaşkanı adayı değilim; ben başbakanlığa adayım. İş birliği içinde rekabet diye bir kavram tanımlarım. Ondan sonra rakip olacağız biz. Bana çeşitli sorular soruyorlar. Sayın Kılıçdaroğlu’nun aday profili anlatımına katılıyorum. Ben cumhurbaşkanı adayı değilim. başbakanlığa adayım” dedi.

Gençlerin sorunlarına vurgu

Yaşanan sorunlara değinen Akşener, ”Yöneticinin birinci önceliği açını doyurmak, fakirini giydirmektir. Sayın Erdoğan, sadaka vermiyorsun, Milletin vergilerinden veriyorsun. 650 TL de yetmiyor yani. Gençlik ‘cebime para doldurun’ demiyor. Bedavadan mezun olmamı sağlayın demiyor. Eşit şartlarda rekabet sağlayın, umutlarımı almayın diyor. Üniversite bitiren genç KPSS’den 92 puan alıyor. Siz 65 puan almış bir genci şunun eşi, bunun akrabası diye alırsanız diğer gencin bütün umudunu yıkarsınız. Özel kalemlikten devlet memurluğuna geçiriliyor insanlar. Gençler, hakkımı ara diyorlar bana. Gençlerin sizin liyakata önem verdiğinize kanaat etmeleri, hayallerini gerçekleştirmek için onlara yol göstereceğinize inandıkları zaman o gençler bu ülke için çalışmaya hazırlar” ifadelerini kullandı.

Başbakan adayıyım

Cumhurbaşkanı seçimlerine yönelik de açıklamalarda bulunan Akşener, şunları söyledi:

”Cumhurbaşkanlığına aday değilim. Başbakanlığa adayım. İş birliği içinde rekabet diye bir kavram tanımlarım. Ondan sonra rakip olacağız biz. Bana çeşitli sorular soruyorlar. Sayın Kılıçdaroğlu’nun aday profili anlatımına katılıyorum. Ben cumhurbaşkanı adayı değilim. Başbakanlığa adayım.”