Akşener: Güçlendirilmiş parlamenter sistemin ilk başbakanı olmaya talibim

Akşener: Güçlendirilmiş parlamenter sistemin ilk başbakanı olmaya talibim

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye’de bir sistem sorunu olduğunu belirterek, ”İyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistemin, ilk başbakanı olmaya talibim” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bugün TBMM grup toplantısında konuştu.

İYİ Parti olarak milletin gür sesi olmaya devam edeceklerini aktaran Akşener, seçimden sonra ülkeyi yöneteceklerini söyledi.

”İktidar için yolun sonu gözüküyor” ifadelerini kullanan Akşener, mızrağın artık çuvala sığmadığını belirterek, devamında şunları söyledi:

3Y’yi yok etmek için iktidara gelen Sayın Erdoğan’ın yoksulluğu yöneten, yasakları normalleştiren, yolsuzluğun da üstünü örten yönetim anlayışı artık gün gibi önümüzde duruyor. Geçtiğimiz günlerde Sayıştay denetim raporlarını açıkladı. Bu seneki raporlarda da yolsuzluk ve israf hız kesmemiş. Geçiş garantisini de yanlış hesaplamış. Tünelden garanti edilen 25 milyon araç yerine yalnızca 12 milyon araç geçmiş. Pek düşünceli arkadaşlar ihale sahibi şirkete 494.2 milyon lira ödemesi yapsın, millet ağlasın, yandaş gülsün diye. Beceriksizliğin faturası yine milletimize kesilmiş. Bakanlığın rapora verdiği cevap ‘Bunlar yalan’. Böyle ciddiyetsizlik olmaz, olamaz. Sayın Erdoğan, bu öyle bir israf ki, böylesine israfın dibini böyle sıyırmasaydın, şayet harcamalarını 10 katına değil bari 5 katına çıkarsaydın ne olurdu biliyor musun? Barınma sıkıntısı çekeneler hiçbir öğrencimiz olmazdı. Üretmeyi bırakan çiftçilerimiz, pandemide açıkta bıraktığın için iflas eden esnafımız olmazdı.

Merkez Bankası Başkanı’na iş arama tavsiyesi

Ranta ve var olan sisteme karşı eleştirilerde bulunan Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:

Ucube sistem ülkemizin içinde bulunduğu tüm sorunların esas sebebidir. Bu durumun bir diğer örneğini Merkez Bankası’nın son kararlarında gördük. Yeni sistemle birlikte Merkez Bankası başkanlarının görev ve sorumluklarına bir güncelleme eklendi. O da sayın Erdoğan’ı memnun etme. Bu artışların sorumlusu Merkez Bankası Başkanı değildir. Çöp öğütür gibi bürokrat öğüten bu sistemin son kullanma tarihi yaklaşan bir bürokratın fazlasından değildir. Erdoğan, eminim ki bu olaydan elini yıkayıp çıkmak için Merkez Bankası Başkanı’nı yakın zamanda harcayacak. O nedenle sonradan açıkta kalmaması için şimdiden iş aramasını tavsiye ediyorum.

‘Türkiye’yi güçlendirmeye talibim’

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni eleştiren Akşener, Türkiye’yi güçlendirmeye talip olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

Sorunumuz, bir sistem sorunu. Sorunumuz, tarafsız olması gereken Cumhurbaşkanının, bir partiden yana taraf olması. Sorunumuz, millet ile devletin arasındaki bağların, koparılmış olması. Sorunumuz, kuvvetler ayrılığının ortadan kaldırılıp, tüm yetkinin tek bir kişide toplanması. Nitekim, bu durumun sonuçlarını, ekonomiden eğitime, sağlıktan hukuka kadar, her alanda görüyoruz. İçine sokulduğumuz devlet krizini, her yeni olayda tekrar tekrar yaşıyoruz. Bu sistemin, milletimize yükten başka bir şey getirmediğine, ibretle şahit oluyoruz. Ben, bu ucube sistemdeki Cumhurbaşkanlığına talip değilim. Ama seçimlerden 1’inci parti olarak çıkmaya, ve bunu hep birlikte başardığımızda, İyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’in, ilk Başbakanı olmaya talibim. Millet ile devlet arasındaki bağları, yeniden kurmaya, Türkiye’yi güçlendirmeye, milletimizi zenginleştirmeye talibim. Avrupa’nın en yoksul milletini, hak ettiği zenginliğe kavuşturmaya, sermaye ve beyin göçünü, tersine çevirmeye talibim.

HABER MERKEZİ