Akşener’den Erdoğan’a: İnsanlık suçu işliyorsun

Akşener’den Erdoğan’a: İnsanlık suçu işliyorsun

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Erdoğan’ın insanlık suçu işlediğini belirterek, ”Biz olmasak da başkası gelir senden hesap sorar” dedi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuştu.

Akşener’in gündeminde son günlerde tartışmaların odağına oturan Merkez Bankası ve ülkedeki yoksulluk vardı.

Dolar’daki önlenemeyen artışa dikkat çeken Akşener, şunları dile getirdi:

Üç yıl önce Erdoğan faizle nasıl mücadele edilir gösterecekti. Bugün ülkemizde devletin bankaları onun yetkisi, medyanın büyük çoğunluğu onun kontrolünde, bağımsız olması gereken Merkez Bankası bile onun yetkisinde. Peki ya etki? Dolar 10 liraya koşuyor, çiftçi, esnaf, emekli perişan. İşte size Partili Cumhurbaşkanlığı ile uçan Türkiye. Normalde 4 sene görev süresi olan Merkez Bankası başkanları Erdoğan sayesinde mevsimlik işçi oldular. Her sezona yeni bir başkanla giriyoruz. Merkez Bankası gücünü itibarından alır, itibarı da bağımsızlığından gelir. Türkiye’nin en güzide kurumunda ne bağımsızlık kaldı ne de itibar.

Vakit hesap vakti

Seçim vaktinin yaklaştığını söyleyen Akşener, “Vakit Türkiye vaktidir diye iş başına gelenlerin artık bu milletin yakasından düşme vakti geldi de çattı. Haydi sayın Erdoğan, vakit tamam. Çırpınmanın çamura yatmanın alemi yok. Artık vakit hesap, seçim vakti” dedi.

‘Erdoğan insanlık suçu işliyor’

Erdoğan’a insanlık suçu işliyorsun diyen Akşener,  sözlerini şöyle sürdürdü:

Biz olmasak da başkası gelir senden hesap sorar. Bu iktidar yoksullukla mücadeleyi değil, yoksullukla yönetmeyi seçiyor. Adam beş maaş alıyor. Karısı da beş maaş alıyor. Batsın bu dünya ya…Haram olsun zıkkım olsun. İktidar milleti açlığa mahkum ediyor. Bu ehli düzen değişecek. Biz sadece vaatte bulunmuyoruz çözüm öneriyoruz. Milletimizin dertlerini dinlemek ve derman olmak vardır.

 

HABER MERKEZİ