Alevi öğrencileri hedef alan öğretmen görevden uzaklaştırıldı

Alevi öğrencileri hedef alan öğretmen görevden uzaklaştırıldı

Ankara Valiliği, Alevi öğrencileri “Biz Hazreti Ali’yi sevmeyiz” gibi sözlerle hedef alan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni M.K.’nin görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.

Ankara’nın Mamak ilçesinde Şehit Ali İhsan Okatan Ortaokulu’nda görevli M.K. adlı öğretmenin, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde Alevileri hedef aldığı ortaya çıkmıştı.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, 20 Eylül’de ders sırasında “Alevi olanlar parmak kaldırsın” diyen öğretmen, öğrencilere “Aleviler neden abdest alıp namaz kılmıyor? Oruç neden tutulmuyor?” sorularını yöneltti. İddiaya göre M.K., “Biz Hazreti Ali’yi sevmeyiz. Hazreti Ali, peygamber efendimizin eşine küfretmiş” ifadelerini kullanmıştı.

Ailelerin şikayeti üzerine okul müdürlüğü, “M.K. hakkında işlem yapılmadığını ve uyarıldığını, davranışın tekrarlanması durumunda işlem yapılacağını” söylemişti.

Ankara Valiliği, konuya dair yeni bir açıklama yaptı.

Valiliğin Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Mamak ilçemizde bir okulda meydana gelen ve basına da intikal eden ‘ücretli bir öğretmenin din dersinde kastını aşan ifadelerde bulunduğu’ iddiası üzerine öğretmen görevden uzaklaştırılmış olup; konuyla ilgili tahkikat tüm boyutlarıyla sürdürülmektedir” denildi.