Aleyna Ağgül’ü intihara sürükleyen failler serbest bırakıldı

Aleyna Ağgül’ü intihara sürükleyen failler serbest bırakıldı

Iğdır’da intihar eden Aleyna Ağgül’ün geride bıraktığı notta ölümünden sorumlu tuttuğu Gökhan Argın ve oğlu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Türkiye’de kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüz ve katliamlara her gün bir yenisi ekleniyor. Iğdır’da tecavüze maruz bırakılan 18 yaşındaki Aleyna Ağgül, yaşadığı binanın 5. katından atlayarak intihara sürüklendi.

Genç kadından geriye “Ölümümden Gökhan Argın sorumludur” yazılı bir not kalırken, gözaltına alınan Gökhan Argın ve oğlu Göktürk Argın, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Oğlunun cep telefonuna bakarken Ağgül’ün fotoğraflarını gören baba Argın’ın, genç kızı ofisine çağırarak, fotoğraflarla şantaj yapıp tecavüze maruz bıraktığı belirtildi.

Aile tepkili

Sabah’ın haberine göre, soruşturma kapsamında adli tıp kurumundan çıkacak rapor bekleniyor. Baba oğul, ifadelerinin ardından “delil yetersizliği” gerekçesiyle adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Aleyna Ağgül’ün ailesi ise şüphelilerin serbest kalmasına tepki gösterdi.

Ayrıca Gökhan Argın’ın alkollü araç kullanmak ve ruhsatsız silah bulundurmak suçlarından kaydı olduğu öğrenildi.

‘Tüm şüpheler ortaya çıkarılsın’

Ağgül’ün ölümünün ardından sosyal medyada açıklamada bulunan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP), şu çağrıda bulundu:

Iğdır’da Aleyna Ağgül ardında bıraktığı notta ölümünden Gökhan Argın ve oğlu Göktürk Argın’ı sorumlu tuttu. Şüpheliler serbest bırakıldı. Soruşturma etkin yürütülsün, Aleyna’nın ölümüyle ilgili tüm şüpheler ortaya çıkarılsın.

HABER MERKEZİ