Aleyna Ağgül’ü intihara sürükleyen Gökhan Argın tutuklandı

Aleyna Ağgül’ü intihara sürükleyen Gökhan Argın tutuklandı

Aleyna Ağgül’ün geride bıraktığı notta ölümünden sorumlu tuttuğu Gökhan Argın tutuklandı.

Iğdır’da “Ölümümden Gökhan Argın sorumludur” yazılı not bırakıp, 5’inci kattan atlayarak yaşamına son veren 18 yaşındaki Aleyna Ağgül davasına ilişkin yeni bir gelişme yaşandı.

Iğdır Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri günlerdir sürdürdüğü çalışmasını tamamladı.

Gökhan Argın hakkında, “İntihara teşvik, şantaj, kasten yaralama, tehdit, hakaret ve özel hayatının gizliğini ihlal” suçlamasıyla şikayetçi olan Aleyna Ağgül, ölmeden bir gün önce emniyette verdiği ifadede şunları kaydetti:

Gökhan Argın’la sevgili olduktan sonra, kendisine karşı geldiğimde, ‘Elimde fotoğrafların ve videoların var. Karşı gelirsen bunları ailene ve insanlara gösteririm. Herkes senin ne olduğunu anlar’ diyerek tehdit ve şantaj yapıyordu. Bu yazışmaları da şu an şifresini unuttuğum sosyal medya hesabımın mesaj bölümünde saklıdır.

Sosyal medya hesapları incelendi

Bunun üzerine Cinayet Büro Amirliği ekipleri kayıtlara ‘şüpheli’ olarak geçen Ağgül’ün ölümüyle ilgili sosyal medya hesapları ve cep telefonlarını incelemek üzere Bilişim Suçlar Şube Müdürlüğü’ne gönderdi.

Burada yapılan araştırmalar tamamlandı ve Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletildi. Mahkemeye sunulan raporu inceleyen hakim, Ağgül’ü ölüme sürükleyen Gökhan Argın’ı, “İntihara teşvik, şantaj, kasten yaralama, tehdit, hakaret ve özel hayatının gizliğini ihlal” suçlamaları nedeniyle yakalanıp cezaevine gönderilmesi için emniyete talimat verdi.

Kısa sürede yakalanan Ağgül, cezaevine konuldu.

HABER MERKEZİ