Aleyna Çakır’ı darp edip, görüntüleri yayınlayan Ümitcan Uygun hakkında bir dava daha

Aleyna Çakır’ı darp edip, görüntüleri yayınlayan Ümitcan Uygun hakkında bir dava daha

Şüpheli şekilde yaşamını yitiren Aleyna Çakır’ı şiddete maruz bırakarak videolarını yayınlayan Ümitcan Uygun hakkında şiddet anlarını canlı yayınladığı için 2 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle yeni bir dava açıldı.

Ankara’nın Keçiören ilçesinde 3 Haziran 2020’de şüpheli şekilde yaşamını yitiren Aleyna Çakır (Sema Esen) soruşturmasında baş şüpheli olan Ümitcan Uygun’a bir dava daha açıldı.

Aleyna, ölümünden yaklaşık 3 ay önce, 17 Nisan’da sosyal medyadaki canlı yayında kendisini darp eden Uygun’dan şikayetçi olmuştu. Bu soruşturma kapsamında, Ümitcan Uygun ve o sırada evde bulunan arkadaşı Enes Ö. hakkında “konut dokunulmazlığını ihlal” ve “tehdit” suçlarından dava açıldı.

Bu davada tutuksuz yargılanan Uygun hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yeni bir iddianame daha hazırladı.

İddianamede, Uygun hakkında Çakır’ı şiddete maruz bırakması ve o anları canlı yayınlamasıyla ilgili “konut dokunulmazlığını ihlal” ve “tehdit” suçlarından dava açıldığı hatırlatıldı.

Aleyna’nın avukatlarının aynı olayla ilgili ölümünden önce şüpheliden şikayetçi olduğu; ancak baskı ile şikayetinden vazgeçirildiği, bu nedenle TCK 134 ve 243 suçları yönünden soruşturma yürütülmediği belirtilerek, şikayetçi oldukları belirtildi.

İddianamede, “konut dokunulmazlığını ihlal” suçlamasıyla, şüphelinin yargılandığı Ankara 17’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nden istenilen dosyanın incelendiği, aynı davada sanık olan Enes Ö.’nün ifadesinin alındığı belirtilerek, tüm dosya kapsamında Uygun’un, Aleyna’yı darp ederek bayılttığı, cep telefonunu alarak bilgisi ve rızası dışında kişisel veri kapsamında değerlendirilen görüntüsünü canlı yayınladığı aktarıldı.

Uygun’un bu eylemle, bilişim sistemine hukuka aykırı olarak “kişisel verileri hukuka aykırı olarak yayma” suçunu işlediği belirtildi.

Uygun, iddianameyi kabul eden Ankara 17’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.