Antep Valiliği ‘sistematik tecavüz’e ilişkin açıklama yaptı

Antep Valiliği ‘sistematik tecavüz’e ilişkin açıklama yaptı

Ailesi tarafından 12 yaşından beri fuhuşa zorlanan D.A., şikayetlerinin dikkate alınmadığını belirtirken, Antep Valiliği olayın 5 Nisan’da karakola intikal ettiğini ve olayın soruşturulduğunu açıkladı.

Antep’in Burç ilçesinde yaşayan 17 yaşındaki D.A., katıldığı bir televizyon programında annesi, babası ve ağabeyi tarafından fuhuşa zorlandığını anlattı.

12 yaşından 16 yaşına kadar birden fazla erkeğin tecavüzüne uğradığını belirten D.A., yaptığı bir çok şikayetin dikkate alınmadığını söyledi. D.A., kendisini fuhuşa zorlayan ailesinin ve tecavüz eden erkeklerin yargılanmasını istedi.

D.A.’nın anlatımlarının ardından Antep Valiliği konuya dair açıklama yaptı. Valilikten yapılan açıklamada, konunun 5 Nisan 2021 tarihinde jandarma karakoluna intikal ettiği ve olayın ilçe Jandarma Komutanlığı tarafından soruşturulduğu kaydetti.

Dosyada “gizlilik” kararının olduğunun belirtildiği açıklamada, “Adli süreç devam etmektedir. Bununla birlikte Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz konuyu bütün yönleriyle takip etmektedir” denildi.

HABER MERKEZİ