Artvin’de zam protestosu: ‘Ülkede kriz, sokakta isyan var’

Artvin’de zam protestosu: ‘Ülkede kriz, sokakta isyan var’

Artvin’in Kemalpaşa ilçesinde zamlara karşı sokağa çıkan yurttaşlar, “ülkede kriz, sokakta isyan var” dedi. Tüm Emekli Sen Bursa Şubesi de zamlara karşı eylem yaptı, imza kampanyası başlattı.

Artvin Kemalpaşa ilçesinde yurttaşlar, doğalgaz ve elektriğe yapılan zamlara karşı sokağa çıktı. İlçe meydanında toplanan kalabalık grup, Eski Ecevit Tesislerine kadar yürüyüş yaptı. “Bu zamlarla yaşanmaz. Zamlar geri alınsın” pankartının açıldığı açıklamada, “Ülkede kriz sokakta isyan var” ve “Yoksuldan alıp zengine veriyorlar, değiştireceğiz” dövizleri taşındı. “İnsanca yaşamak istiyoruz” ve “Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek” sloganları atıldı.

Burada açıklama yapan Nurcan Altunkaya,  şunları söyledi:

“İktidar zenginlik içinde har vurup harman savururken, bu halk yoksulluktan ölmeyecek. Çaldıklarınızı, bizim emeğimiz ile var ettiğiniz zenginliği geri alacağız. Temel gıda maddelerine her gün yeri zamlar geliyor. Halk daha çok yoksullaşıyor. Geçinemeyenlerin sesi olarak; zam, zulüm düzeninizi yıkacağız. Emeğiyle geçinenlerin iktidarını kuracağız.”

‘Yapılanlar zam değil soygundur’

Halkın emeğiyle kazandığı üç kuruşu faturalara verdiğine dikkat çeken Altunkaya, elektrik şirketlerinin kamudan ucuza aldığı elektriği fahiş fiyattan halka sattığını belirtti. Elektrik şirketlerinin kamulaştırılması gerektiğini ifade eden Altunkaya, “Her konuta 230 kilowat elektrik ücretsiz verilsin. Faturalarda vergi kaldırılsın. Halka sömürü düzenini dayatan AKP iktidarı sermayedarlara bütün kolaylıkları sağlıyor. Yapılanlar zam değil soygundur. Bir an önce geri alınmalıdır” diye konuştu.

 Bursa’da emekliler imza kampanyası başlattı

Bursa’da Şehreküstü Meydanı’nda bir araya gelen Tüm Emekli Sen üyeleri basın açıklaması yaparak imza kampanyası başlattı. Yapılan eyleme CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu’da destek verdi.

Tüm Emekli Sen Bursa Şube sekreteri Edayi Keleş, “Ülkemizde geçinmenin, barınmanın, ısınmanın, doymanın mümkün olmadığı; emeklilere reva görülen ve açlık sınırının altındaki maaş ile, en temel gereksinimleri karşılamaktan uzak bir süreç ile yüz yüze geldik. Koca bir ülkenin ortasında bir kentin 3 günden beri elektriği kesik. Gelen elektrik ve doğalgaz faturaları neredeyse emekli maaşının yarısına ulaşmış durumda” dedi.

Özelleştirme ve rant politikaları ile kurumların sermayeye peşkeş çekildiğini ifade eden Keleş, “Emekçinin ve emeklinin yoksullukla imtihan edileceği yalanına dur deme günüdür. Çocuklarımıza ve torunlarımıza insanca yaşanacak bir gelecek bırakmak görevi hepimizin boynunun borcudur. Tüm emeklileri sendikamızın çatısı altında örgütlü olmaya davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

HABER MERKEZİ