Artvin’de zamlara tepki: Ülkede kriz, sokakta isyan var

Artvin’de zamlara tepki: Ülkede kriz, sokakta isyan var

Kemalpaşa ilçesinde zamlara karşı sokağa çıkan yurttaşlar, “ülkede kriz, sokakta isyan var” dedi.

Artvin Kemalpaşa ilçesinde yurttaşlar, doğalgaz ve elektriğe yapılan zamlara karşı sokağa çıktı. İlçe meydanında toplanan yurttaşlar, Eski Ecevit Tesislerine kadar yürüyüş yaptı.

“Bu zamlarla yaşanmaz. Zamlar geri alınsın” pankartının açıldığı açıklamada, “Ülkede kriz sokakta isyan var” ve “Yoksuldan alıp zengine veriyorlar, değiştireceğiz” dövizleri taşındı. “İnsanca yaşamak istiyoruz” ve “Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek” sloganları atıldı.

Kitle adına açıklama yapan Nurcan Altunkaya, “İktidar zenginlik içinde har vurup harman savururken, bu halk yoksulluktan ölmeyecek. Çaldıklarınızı, bizim emeğimiz ile var ettiğiniz zenginliği geri alacağız. Temel gıda maddelerine her gün yeri zamlar geliyor. Halk daha çok yoksullaşıyor. Geçinemeyenlerin sesi olarak; zam, zulüm düzeninizi yıkacağız. Emeğiyle geçinenlerin iktidarını kuracağız” dedi.

Zam değil soygun

Halkın emeğiyle kazandığı üç kuruşu faturalara verdiğini aktaran Altunkaya, elektrik şirketlerinin kamudan ucuza aldığı elektriği fahiş fiyattan halka sattığını belirtti.

Elektrik şirketlerinin kamulaştırılması gerektiğini ifade eden Altunkaya, “Her konuta 230 kilowat elektrik ücretsiz verilsin. Faturalarda vergi kaldırılsın. Halka sömürü düzenini dayatan AKP iktidarı sermayedarlara bütün kolaylıkları sağlıyor. Yapılanlar zam değil soygundur. Bir an önce geri alınmalıdır” diye konuştu.

HABER MERKEZİ