Asgari ücrette patronlar devlet desteğine bel bağladı

Asgari ücrette patronlar devlet desteğine bel bağladı

Asgari ücret görüşmeleri ile ilgili konuşan TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, “Devletin işverene vereceği teşvik ve vergi indirimleri ile işçiye vereceği destek belirleyici olacak” dedi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun 3. toplantısı Türkiye İşveren Sendikaları (TİSK) ev sahipliğinde başladı. Toplantı öncesi açıklamalarda bulunan TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol yaptığı açıklamada “Teşvik ve vergi indirimleri oyunu çok rahatlatacak” dedi.

Bu sene 3’lü bir mutabakat sağlamak istediklerini söyleyen Akkol, en kısa zamanda asgari ücreti olumlu bir şekilde tamamlamak istediklerini ifade etti.

Türk-İş, Bakanlık ve TİSK arasında kuvvetli bir iş birliği olduğunu dile getiren Akkol, görüşmelerin pozitif bir iklimde ilerlediğini belirtti.

Akkol, “Toplantılarda herhangi bir kesimin rakam önerisi olmadı. İşçilerden işverenlerden ve çalışanlardan alınan görüşler var. Bize yüksek ya da az gelen Farklı farklı rakamlar telaffuz ediliyor. Devletimizin işverene vereceği teşvik ve vergi indirimleri, işçiye verebileceği desteklerin oyunu çok rahatlatabileceğine inanıyoruz. Özellikle vergi indirimi ve teşvik konusu burada belirleyici olacaktır. Bu destekleri alabilirsek 3’lü imzaya ulaşabileceğimizi düşünüyoruz” dedi.

 

HABER MERKEZİ