Aşı olun çağrısı: Diyarbakır’da 2 ayda 9 aşısız hamile kadın yaşamını yitirdi

Aşı olun çağrısı: Diyarbakır’da 2 ayda 9 aşısız hamile kadın yaşamını yitirdi

TTB’li Halis Yerlikaya, aşı olmayan hamilelerin Covid-19’u daha ağır geçirdiğini belirterek, sadece Diyarbakır’da bu nedenle 2 ayda 9 kadınının yaşamını yitirdiğini söyledi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konsey Üyesi, İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Halis Yerlikaya, Covid-19’a yakalanan aşısız hamilelerle ilgili açıklama yaptı.

Yerlikaya, hastalığın ölümcül etkileriyle karşı karşıya kaldıklarını belirterek, “Ne yazık ki ilimizde de gözlemledik. 2 ay içinde pandemi hastanesinde 9 hamile kadını Covid-19 nedeniyle kaybettik. Bu nedenle aşı hamileler için de candır ve kurtarır, diyoruz” dedi.

‘Aşı gebeler için de candır’

Yerlikaya, Covid-19’un aşısız hamilelerde çok ağır seyrettiğini dile getirerek, devamında şöyle konuştu:

Normal kişilerle karşılaştırdığımızda Covid-19’a yakalanmış hamilelerin ölümcül hastalık etkileriyle karşı karşıya kaldıklarını gördük. Hem yurt dışındaki çalışmalarda hem de ülkemizdeki sonuçlara baktığımızda hamilelerin hastalığı çok ağır geçirdiğini özellikle şu an toplumda yaygın olan delta varyantının olduğu koşullarda hastalığı daha çok ağır geçirdiği ve ölümcül etkileriyle karşı karşıya kaldıklarını biliyoruz. Aslında hamileler ilgili şu ana kadar gözlemlerde uygulanmakta olan aşıların inaktif aşı ve gerekse mRNA teknolojisiyle üretilen aşıların canlı aşı olmamaları nedeniyle diğer kişilerden farklı yan etki olmadığını ortaya koymaktadır. Aşıları tamamlanmamış hamileler ne yazık ki yaşamlarını yitirmektedir. Aşıların diğer kişilerden farklı bir yan etkisinin olmadığını biliyoruz. Bu nedenle aşı gebeler için de candır ve kurtarır, diyoruz.

HABER MERKEZİ