ATK ‘intihar’ dedi, Ayşe Tayurak’ın katil zanlısı tahliye edildi

ATK ‘intihar’ dedi, Ayşe Tayurak’ın katil zanlısı tahliye edildi

Ayşe Tayurak’ın katil zanlısı olarak tutuklu bulunan Adem Tayurak, Adli Tıp Kurumu’nun hazırladığı rapor doğrultusunda tahliye edildi.

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde yaşayan 40 yaşındaki Ayşe Tayurak’ın ölümü ile ilgili tutuklu bulunan Adem Tayurak, Adli Tıp Kurumu’nun (ATK) hazırladığı rapor doğrultusunda cezaevinden çıktı.

Ayşe Tayurak’ın 8 Haziran 2021 günü evinde yaşamını yitirmiş halde bulunmasının ardından konuşan kızı Elif Tayurak, annesinin intihar süsü verilerek öldürüldüğü söylemiş ve fail olarak babası olan Adem Tayurak’ı işaret etmişti.

Annesinin daha önce emniyete gidip koruma talebinde bulunduğunu söyleyen Elif Tayurak’ın şikayeti üzerine 9 Temmuz’da gözaltına alınan Adem Tayurak, 10 Temmuz’da çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

ATK’ya göre intihar!

Katil zanlısı Adem Tayurak, ATK hazırladığı rapor doğrultusunda tahliye edildi. NuJINHA’nın haberine göre, ATK tarafından hazırlanıp, Silvan Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilen 16 sayfalık raporda Ayşe Tayurak’ın intihar ettiği sonucuna varıldı. Otopsi dış muayenesinde tespit edilen travmatik değişimlerin özellikleri ve ağırlıkları itibariyle tek başına ölüm meydana getirecek nitelikte olmadığına kanaat getirilen raporda, kişinin asılma dışında travmatik bir tesirle öldüğünün tıbbi bir delilinin bulunmadığına yer verildi.

Raporda, “Yine otopsisinde kişinin boyun bölgesinde telem altında kas dokuda ekimoz tespit edildiğine göre, asılma fiilinin canlı iken gerçekleşmiş olduğu, adli dosyada kayıtlı bilgilerde; kişinin evinin banyosunda boynuna ip dolanmış halde ölü olarak bulunduğu, otopsisinde boyun bölgesinde yükselici vasıfta telem, altında kas dokuda ekimoz tespit edildiği, iç organlarda tespit edilen makroskopik bulgular, cesedin bulunduğu ortam, olay yeri inceleme bulguları birlikte değerlendirildiğinde; kişinin ölümüne neden olan asılmanın kendisi tarafından yapılmasının mümkün olduğu, bir başkası ya da başkaları tarafından zorla asıldığının tıbbi delillerinin bulunmadığı oy birliği ile mütalaa olunur” tespitinde bulunuldu.

ATK raporu doğrultusunda Silvan Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebiyle katil zanlısı Adem Tayurak’ın tahliyesine karar verildi.

HABER MERKEZİ