ATK’nin Aysel Tuğluk kararına tepki yağdı: ‘Bir kez daha diyoruz, suç işliyorsunuz!’

ATK’nin Aysel Tuğluk kararına tepki yağdı: ‘Bir kez daha diyoruz, suç işliyorsunuz!’

Adli Tıp Kurumu’nun HDP’nin cezaevindeki eski Eş Genel Başkan yardımcısı Aysel Tuğluk hakkında ‘Cezai sorumluluğu tam’ raporu  vermesine tepkiler gecikmedi. Kadın örgütleri ve kurumları, kararı siyasi olarak yorumladı ve “Bir kez daha diyoruz, suç işliyorsunuz!” açıklaması yaptı.

Adli Tıp İhtisas Kurulu Kocaeli Kandıra cezaevinde tutuklu bulunan ve daha önce ‘demans’ teşhisi konulan eski HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’la ilgili hazırladığı 4 Şubat tarihli raporda “cezaevi sorumluluğunun tam olduğu” görüşüne vardı. 25 sayfalık raporda Tuğluk için sadece “hafif bilişsel bozukluk” tespitinde bulunuldu. Tuğluk’un yargılandığı Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi raporu inceleyerek tahliye istemini karara bağlayacak ancak raporun nedeniyle tahliye kararı çıkması beklenmiyor.

Sosyal medyada ATK’nin tutuklu HDP eski Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk için verdiği karara tepkiler yağdı. Sosyal medyada #AdliTıpSuçİşliyor etkiteti kullanıldı.

Tepkilerden bazıları  ise şöyle:

HDP Kadın: “ATK siyasi saiklerle bir kez daha hareket ederek Aysel Tuğluk ile ilgili “cezaevinde kalabilir” raporu verdi. Bu kararla ATK hem mahkeme hem infazın uygulayıcısı olduğunu bir kez daha kanıtladı! #AdliTıpSuçİşliyor”

 

Aysel Tuğluk İçin 1000 Kadın:  “Aysel Tuğluk’un ağır hastalığına ilişkin yetkili sağlık kurumlarının “cezaevinde kalamaz” raporlarının dikkate alınması, hukuka, insan haklarına uygun bir karar vermesi gerekirken #AdliTıpSuçİşliyor ATK, bugün verdiği raporla Aysel’in yaşamını hiçe sayarak siyasi bir karar verdi”

 

 

AnkaraKadınPlatformu: “Erkek ittifakı Aysel Tuğluk şahsında bütün kadınlardan intikam alıyor. Bir kez daha diyoruz, suç işliyorsunuz! Aysel’i serbest bırakın!”

 

SYKP Kadın Meclisi:  “Aysel Tuğluk için “cezaevinde kalabilir” raporu verdi. Bu kararın siyasi olduğunu, iktidarın kadın siyasetçileri yıldırma hamlalerinden biri olduğunu biliyoruz. Aysel Tuğluk nezdinde bütün hasta mahpuslar, siyasi tutsaklar özgür olana kadar susmayacağız! #AdliTıpSuçİşliyor”

 

Mardin Şahmaran Kadın Platformu: 2ATK’nin görevi hukuk, adalet ve tıp etiğine uygun, insan sağlığını, yaşamını gözeten kararlar vermektir, siyasi kararları onamak değil!  #AdliTıpSuçİşliyor Verdiği karar insan haklarına aykırıdır. Aysel Tuğluk’un derhal serbest bırakılarak tedavi olmasını talep ediyoruz!”

 

 

Yeni Demokrat Kadın: “Tuğluk için sağlık kurumlarının ‘cezaevinde kalamaz’ raporlarını dikkate almayan #AdliTıpSuçİşliyor Biz kadınlar Aysel Tuğluk için, tutsak kadın ve LGBTİ+lar için mücadeledeyiz”

 

 

KESK İstanbul Kadın Meclisi: “Aysel Tuğluk’un ağır hastalığına ilişkin yetkili sağlık kurumlarının “cezaevinde kalamaz” raporlarının dikkate alınması, hukuka, insan haklarına uygun bir karar vermesi gerekirken #AdliTıpSuçİşliyor ATK, bugün verdiği raporla Aysel’in yaşamını hiçe sayarak siyasi bir karar verdi.”

 

HABER MERKEZİ