Avrupa Konseyi Öcalan kararını açıkladı

Avrupa Konseyi Öcalan kararını açıkladı

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, “Öcalan-2” kararına dair yapılan başvuruyla ilgili kararında, Türkiye’yi gerekli tedbirleri daha fazla gecikmeden kabul etmeye çağırdı.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) hüküm ve kararlarını denetlemekle yükümlü olan ve 3’er aylık aralarla toplanan Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi (AK BK), 30 Kasım-2 Aralık tarihlerinde Fransa’nın Strasbourg kentinde toplandı.

Ermenistan, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Finlandiya, Fransa, Gürcistan, Macaristan, İtalya, Litvanya, Kuzey Makedonya, Polonya, Moldova Cumhuriyeti, Romanya, Rusya Federasyonu, Türkiye, Ukrayna ve Birleşik Krallık’tan başvuruların ele alındığı toplantıda alınan kararlar açıklandı.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre komite, Türkiye’deki “Öcalan-2” kararına halihazırda indirilemez ve inceleme imkanı olmayan müebbet hapis cezasına çarptırılmış olup tutuklu bulunan kişilerin sayısı hakkında bilgi istedi.

Komite ayrıca Türkiye’deki yetkilileri, genel tedbirlerin uygulanmasında kaydedilen ilerleme hakkında en geç 2022 Eylül ayı sonuna kadar bilgi sunmaya davet etti.

HABER MERKEZİ