Ayakta sayımı reddeden tutuklular darp edildi, yerlerde sürüklendi

Ayakta sayımı reddeden tutuklular darp edildi, yerlerde sürüklendi

Batman T Tipi Cezaevi’nde tekmil ve ayakta sayım dayatmasını reddeden tutukluların, önce darp edildikleri sonra da yerlerde sürüklenerek koğuş dışına çıkarıldığı aktarıldı.

Batman T Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde 19 Ekim’den bu yana cezaevi müdürünün gözetiminde koğuş baskını yapan gardiyanların, tutuklulara ayakta sayım ve tekmil dayatmasında bulunduğu belirtildi.

Dayatmaları reddeden tutukluların gardiyanlar tarafından darp edildiği, yerlerde sürüklenerek koğuşlardan çıkarıldığı aktarıldı. Darp ve baskılara maruz kalan tutukluların bacak ve kollarında yaraların oluştuğu öğrenildi.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, cezaevinde bulunan tutuklulardan Mehmet Ali Doğan, 26 Ekim’de ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde maruz kaldıkları hak ihlallerini anlattı.

Doğan’ın kızı Gurbet Doğan, babasının tutuklandığında götürüldüğü Batman M Tipi Cezaevi’nde bir ay boyunca tek kişilik hücrede, daha sonra sevk edildiği Batman T Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde de 15 gün boyunca karantina koğuşunda tutulduğunu söyledi.

Babasının tutuklu olduğu 5 ayda ağır insan hakkı ihlallerine maruz kaldığını aktaran Doğan, cezaevinde askeri disiplinin getirilmek istendiğini, tutukluların ise buna direndikleri için kötü muameleye maruz kaldıklarını söyledi.

HABER MERKEZİ