AYM üyeliğine Kenan Yaşar seçildi

AYM üyeliğine Kenan Yaşar seçildi

Anayasa Mahkemesi için yapılan üyelik seçimi TBMM’de gerçekleşti. Çorum Baro Başkanı Kenan Yaşar, AKP ve MHP oyları ile Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi.

Meclis Genel Kurulu’nda parti gruplarının önergelerinin görüşülmesi ardından Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) üye seçimi işlemine geçildi.

Kadınlar tarafından AYM’ye kadın üye seçilmesi talebine karşı HDP, barolar tarafından yapılan seçimde aday olarak belirlenen Diyarbakır Barosu üyesi Zülal Erdoğan’ı destekledi.

Genel Kurul’da yapılan oylamada Çorum Barosu Başkanı Kenan Yaşar, Diyarbakır Barosu üyesi Zülal Erdoğan ve Erzurum Baro Başkanı Talat Göğebakan yarıştı.

Meclis’te yapılan oylamada 419 oy kullanıldı. İlk oylamada Zülal Erdoğan 104, Kenan Yaşar 282, Talat Göğebakan 25 oy aldı. Geçerli oy sayısı 411, geçersiz oy 8 oldu.

Yapılan ikinci tur oylamada 418 üye oy kullandı. Seçimde Zülal Erdoğan 107, Kenan Yaşar 284, Talat Göğebakan 21 oy aldı. AYM üyeliğine yapılan oylamada eski AKP milletvekili aday adayı ve Çorum Baro Başkanı Kenan Yaşar seçildi.

Milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu, Baha Ünlü, Muhittin Taşdoğan, Hüseyin Örs, Barış Karadeniz üçüncü tur oylama için tahsis komisyonuna seçildi. Üçüncü tur oylamada ise Zülal Erdoğan ve Kenan Yaşar yarıştı. AKP’nin çoğunluğuyla AYM üyeliğine Kenan Yaşar seçildi.

 

HABER MERKEZİ