Aynur Arslan’ı katleden Çakırtaş’a müebbet hapis

Aynur Arslan’ı katleden Çakırtaş’a müebbet hapis

Siverek’te Aynur Arslan ve babası Hacı Arslan’ı öldüren ve 5 yaşındaki F.A adlı çocuğu ise ağır yaralayan Halim Çakırtaş’a indirim uygulanmaksızın müebbet hapis cezası verildi.

Urfa’nın Siverek ilçesindeki Börüncek Mahallesi’nde 22 Haziran 2020’de evli olduğu Aynur Arslan ve babası Hacı Arsalan’ı ateşli silahla vurarak öldüren, 5 yaşındaki F.A adlı çocuğu ise ağır yaralayan Halim Çakırtaş hakkında açılan davanın 6’ncı ve aynı zamanda karar duruşması Siverek 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya Arslan ailesinin avukatları ve davaya müdahil olan Urfa Barosu Kadın Hakları Merkezi’nden avukatlar katılırken, “Kasten adam öldürmek” ve “Kasten adam öldürmeye teşebbüs” suçlaması yargılanan Çakırtaş, tutuklu bulunduğu Siverek Kapalı Cezaevi’nden duruşmaya getirildi.

Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada söz alan Urfa Barosu Kadın Hakları Merkezi’nden avukatlar, cezasızlık politikalarının kadın katliamlarında erkeklere cesaret verdiğini belirtti. İstanbul Sözleşmesi’nden çıkmadan sonra kadın katliamlarının arttığına değinen avukatlar, Çakırtaş’ın tasarlayarak katliam yaptığına dikkati çekerek, en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Duruşmada önce pişman olduğunu söyleyen Çakırtaş, devamında tasarlayarak katliam yapmadığını öne sürerek, kendisini savunduğunu, katledilen Arslan ve babası Hacı Arslan’ı suçladı.

Savunmaların ardından kararı açıklayan mahkeme heyeti sanık Çakırtaş’ın hükmen tutukluluk halinin devamına ve “Kasten öldürmek” ve “Kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan indirim uygulanmaksızın müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

 

HABER MERKEZİ