‘Aysel Tuğluk çıkmalı’ diyen HDP’li Gergerlioğlu’na soruşturma

‘Aysel Tuğluk çıkmalı’ diyen HDP’li Gergerlioğlu’na soruşturma

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile Aysel Tuğluk’un sağlık sorunlarına dikkat çeken ve tahliye edilmesi çağrısında bulunan HDP milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında söz konusu paylaşım nedeniyle soruşturma başlatıldı.

Daha önce milletvekilliği düşürülen HDP milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda Kandıra Cezaevi’ndeki Aysel Tuğluk’un sağlık durumuna dikkat çekerek serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Gergerlioğlu paylaşımında, “Bir an evvel Aysel Tuğluk için adalet talebimiz var. Zulüm bitsin, adalet gerçekleşsin. Kandıra Cezaevi’ndeki Aysel Tuğluk çıkmalı! Hepinize saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Paylaşımın ardından Gergerlioğlu hakkında TCK 301’inci maddesi gereğince “devleti ve organlarını aşağılama”, TCK 277’nci maddesi gereğince “bilirkişiyi etkilemeye teşebbüs” ve TCK 215’inci maddesi gereğince “suçlu ve suçluyu övme” suçları kapsamında soruşturma başlatıldı.

‘Bizi soruşturmalarla korkutamazsın’

Gergerlioğlu, soruşturma ile ilgili Twitter hesabından “Hasta bir mahpus ölmesin demek suç olmuş! ‘Aylardır infaz erteleme verilmeyen ve hastalığı ilerleyen hasta mahpus Aysel Tuğluk vekilimiz tabutta tahliye olmasın’ demek suç olmuş” paylaşımında bulundu.

Adalet Bakanlığı’na da seslenen Gergerlioğlu, “Bizi soruşturmalarla korkutamazsın. Geç onları da 2. Garibe Gezer olmasın!” dedi.

‘Buradan cenaze mi çıksın’

Gergerlioğlu bugün de Aysel Tuğluk’un sağlık durumuna dikkat çekmek amacıyla Kandıra Cezaevi önünde açıklama yaptı. Tuğluk’un cezaevinde büyük sıkıntılar yaşadığını ve günlük ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz hale geldiğini aktaran Gergerlioğlu, “Yetkililere, Türkiye iktidarına, dünya devletlerine şu soruyu sormak istiyorum; ikinci bir Garibe Gezer vakası mı olsun? Buradan Aysel Tuğluk’un cenazesi mi çıksın? Ölüm döşeğinde mi çıksın? Ne istiyor, neyi bekliyorsunuz?” diye sordu.

Cezaevlerinde yaşanan ölümlere dikkat çeken Gergerlioğlu, Aysel Tuğluk’un tahliye edilmesi çağrısını yineledi.

HABER MERKEZİ